РУСИЈА ШОКИРАЛА АМЕРИКАНЦЕ: Шта ако наше подморнице испливају на обали Америке

RUSIJA ŠOKIRALA AMERIKANCE: Šta ako naše podmornice isplivaju na obali Amerike

6 decembra 2018

Rusija će odgovoriti na moguću pojavu američkih brodova na Crnom moru, izjavio zamenik predsedavajućeg odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin.

„Bez obzira na to odakle dolazi agresija ili provokativne akcije, iz Ukrajine ili iz Amerike, to nama nije bitno. Za nas je državna granica nedodirljiva. Odgovorićemo na adekvatan način. Zaista ne bih želeo da naše podmornice isplivaju na obali Amerike“, rekao je Švitkin novinarima.Ranije je televizija CNN, pozivajući se na izvore saopštila da su Sjedinjene Američke Države započele pripremu za slanje ratnih brodova na Crno more nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, gde su ukrajinski brodovi bili zadržani nakon što su prekršili granicu Rusije.

Razarač američke mornarice, koji je prolazio blizu baze Pacifičke flote Rusije, nije ulazio u teritorijalne vode Rusije, ali ovakve akcije su provokativne po prirodi, istakao je Švitkin, prenosi „Sputnjik“.

„Ovde treba da shvatimo situaciju, možda SAD preuveličavaju. Nije se radilo o teritorijalnim vodama naše zemlje, tako da jednostavno tvrde da je (razarač prošao) blizu vojne baze naše Pacifičke flote. Zapravo se ne radi o našim teritorijalnim vodama. Ali, u svakom slučaju, ovo ima provokativan i demonstrativan karakter i ni na koji način ne ulepšava (američkog predsednika Donalda) Trampa i američku politiku“, zaključio je Švitkin.

Ranije je američka ratna mornarica saopštila da je raketni razarač „Mekambel“ prošao u neposrednoj blizini zaliva Petar Veliki u Primorju, gde se nalazi baza Pacifičke flote Rusije.

KOMENTARI10 komentara

 1. Deda Micko says:

  Ovo je odlicno, Kralj Ibi nasledio Sojgua. Salu na stranu, kako to da nema Sojgua???

  • padre says:

   Zato, što stvar nije toliko ozbiljna, da se on javlja, ima pametnijeg posla,sprema podmornice!

  • Miraš says:

   Upravo je primio delegaciju iz Venecuele, predsednika Nikolasa Madura i ministra odbrane Vlaimira Padrina Lopesa.

  • Miraš says:

   Sergej Šojgu je prilikom tog susreta bio neophodnan zbog ugovora o vojnoj saradnji u pogledu modernizacije i servisiranja naoružanja Venecuele. Pored toga potpisani su ugovori o zagarantovanim investicijama u vrednosti više od 5 milijardi dolara u proizvodnju nafte. Dogovorene su ruske investicije u vrednosti od preko milijardu dolara u rudarstvo, uglavnom u iskopavanje zlata. Zatim dogovorene su isporuke ruske pšenice u Venecuelu od 600.000 tona. ... Venecuela sa drugog i udaljenog kontinenta može da sklopi važne i vredne poslove u Moskvi, a šta onda rade predstavnici Srbijice u Moskvi. Snebivaju se i nećkaju tj. gotovo ništa ne potpisuju jer su večno zaljubljeni u Zapad i u EU.

   • Posmatrac says:

    E nek si tom provokatoru dedi objasnio, inace tesko kapira, godine.

 2. Maximus says:

  Sojgu ce se pojaviti kada pocne rat.A blizu je!!!

 3. raikkonen says:

  kada ruska posada od tih podmornica naprave selfi ispred kipa slobode,mozemo reci da su rusi pobedili..dotle blebetanje svaki dan, odaavno nema nikakvog efekta!!

 4. Budi Bog s nama says:

  Da, oni to samo pitaju kako bi to bilo? Međutim kažu da to zaista ne žele, ali opet i kako odgovoriti na isti način, odnosno adekvatnom merom?

 5. Posmatrac says:

  Imperija je u raspadanju, a nije nemoguc ti naj "selfi" pored tog kipa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *