РУСИЈА СПРЕМА РАКЕТЕ, ПЕНТАГОН У ПАНИЦИ!

RUSIJA SPREMA RAKETE, PENTAGON U PANICI!

19 januara 2019

Rusija raspoređuje rakete čiji su domet, visina i brzina bez presedana, navodi se u izveštaju Pentagona o američkoj protivraketnoj odbrani.

“SAD prave sveobuhvatni pristup protivraketnoj odbrani od ‘zemalja odmetnika’ i regionalnih raketnih pretnji”, rekao je vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Patrik Šanahan, predstavljajući u Pentagonu novu strategiju daljeg razvoja američkog sistema protivraketne odbrane.

On je dodao da programi Severne Koreje i Irana za proizvodnju raketa izazivaju ozbiljnu zabrinutost SAD. Kako se navodi, SAD nameravaju da naprave sredstva za presretanje raketa na svim stadijumima njihovog leta.

Američki objekti PRO u Rumuniji i Poljskoj će uskoro dobiti novu modifikaciju navođene rakete SM-3 koja će biti testirana protiv interkontinentalnih balističkih raketa.

Pentagon je objavio da će ponovo razmotriti mogućnost raspoređivanja sistema presretanja raketa u svemiru.

U dokumentu se pominju i Rusija i Kina. Nove krstareće rakete koje prave Rusija i Kina i hiperzvučno oružje predstavljaju “izazov i pretnju” za SAD, navodi se u izveštaju Pentagona.

“Ponašanja Rusije i Kine predstavljaju posebne izazove i umnogome se razlikuju. Obe države modernizuju ofanzivne raketne sisteme i bave se izradom krstarećih raketa morskog i vazdušnog baziranja, kao i hiperzvučnog oružja”, navodi se u dokumentu.

“Moskva raspoređuje sve naprednije i raznovrsnije regionalne ofanzivne raketne komplekse koji mogu da nose nuklearne bojeve glave, uključujući rakete čiji su domet, visina i brzina bez presedana”, piše u izveštaju.

On je dodao da Rusija pravi napredne balističke i krstareće rakete nove generacije koje će pomoći u sprovođenju „ruske strategije ograničavanja pristupa i blokiranja zone (A2/AD)”, koja je predviđena za pobedu nad SAD i njihovim saveznicima u regionalnim konfliktima.

Kako se navodi, Rusija je od 2015. godine pokazala napredne mogućnosti svojih krstarećih raketa izvođenjem preciznih napada dalekog dometa u Siriji i raspoređivala krstareće rakete srednjeg dometa kopnenog baziranja.

Američki predsednik Donald Tramp je u Pentagonu rekao da SAD razmatraju raspoređivanje još 20 presretača u bazi Fort Gril na Aljasci. On je dodao da prioritet Pentagona treba da bude prodaja saveznika američkih sistema PRO i tehnologija povezanih sa njima.

(Sputnik)

KOMENTARI2 komentara

  1. A akoM says:

    Pa,nek kupe od Kineza taj novi čudesni proturaketni sistem koji ruši sve rakete,pa i hipersonične!Ak ga Kinezi zbilja imaju,oni su poznati po kvaliteti proizvoda!

  2. rajko says:

    Da li je to Putin iz ponašanja ovih naših dripaca na vlasti procenio da zapad nešto priprema ili da će spontano doći do dodatnog zaoštravanja odnosa u Evropi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *