РУСИЈА СПРЕМА СПЕЦИЈАЛНИ ТРЕТМАН ЗА ЗЕМЉЕ KОЈЕ НЕЋЕ У НАТО: Не само да неће бити на нишану ракета, већ ће добити и…

RUSIJA SPREMA SPECIJALNI TRETMAN ZA ZEMLJE KOJE NEĆE U NATO: Ne samo da neće biti na nišanu raketa, već će dobiti i…

20 decembra 2018

Predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Konstantin Kosačov predložio je da se neutralne države motivišu da ne stupaju u NATO, tako što će u rusku vojnu doktrinu biti uneta tačka da te države nisu deo vojnih planova Rusije.– Ja bih razmislio o tome da u našoj vojnoj doktrini zvanično proglasimo da zemlje koje se drže neutralnosti, ne ulaze u vojne planove Rusije. A ne: ‘Ako stupite u NATO, momentalno ćete se naći na meti naših raketa’. To će samo sve plašiti – rekao je ruski senator na okruglom stolu posvećenom pitanjima neutralnosti u savremenom svetu.

Prema njegovim rečima, ta misao se može izneti u zavijenoj formi tako da „Šveđanin zna da se on sada ne nalazi na meti ruskih raketa, jer je ta zemlja neutralna“.

U tom slučaju, svaki Šveđanin će znati šta će se s njim desiti ako njegova zemlja stupi u NATO, naveo je primer ruski političar.

– Pored toga, Rusija bi mogla da podstakne evropske zemlje koje su neutralne dodatnim olakšicama u saradnji sa našom državom – naglasio je Kosačov.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivke says:

    Tako je svi se oni kupuju za saku srebra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *