РУСИЈА СПРЕМНА ДА ПЛАТИ ЕВРОПИ 60 МИЛИОНА ЕВРА, али само под овим условом!

RUSIJA SPREMNA DA PLATI EVROPI 60 MILIONA EVRA, ali samo pod ovim uslovom!

15 aprila 2019

Rusija je spremna da plati članarinu Savetu Evrope i izmiri nakupljeni dug za dve godine, ali traži da Parlamentarna skupština saveta Evrope ispuni jedan uslov. Prema rečima šefa Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Konstantina Kosačova, PS SE treba da eliminiše pretnje dalje diskriminacije nacionalnih delegacija.

„U tom slučaju, Rusija će biti spremna da uplati svoju godišnju članarinu, ali i da izmiri dug koji se nakupio za minule dve godine“, rekao je ruski senator listu „Izvestija“.Kosačov je naglasio da Savet Evrope treba reformirati u delu koji se odnosi na prava delegacija. Tako, prema njegovom mišljenju, svaka od njih treba da ima garantovano pravo glasa.

Prema podacima diplomatskog izvora, upoznatog sa situacijom, za dve godine dug Rusije je dostigao 60 miliona evra.

O potrebi povratka Rusije i proširenju prava njene delegacije govore i u samoj PS SE. Po mišljenju francuskog poslanika Olivijea Behta, Rusija treba da ima mogućnost da bira generalnog sekretara saveta i sudije Evropskog suda za ljudska prava.

„Ali, Moskva treba da pošalje pozitivan signal povodom rešavanja ukrajinske krize. Ta država zauzima ključno mesto u Evropi i zato treba da ispunjava svoje obaveze u skladu sa tom ulogom“, izjavio je Beht.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. A akoM says:

    Zašto bi Rusija platila dug za 2 godine,a Savjetu za sigurnost Europe,kad u tom periodu nije ni sudjelovala u radu tog Savjeta i donošenju njegovih odluka?!? Zašto Rusija samu sebe neprestano podcjenjuje i ne samopoštuje?!?Nadalje bi Savjet prvenstveno rješavao Ukrajinski problem,a Balkan nije ni spomenuo,iako je tu problem stariji,kompleksniji i veći!Kao što su i USA A-rakete i vojne baze u Poljskoj,Rumuniji itd.,a sve protivno prvotnom dogovoru s Rusijom!Također i Bliskoistočna kriza ima velikog utjecaja na Europu,a ako se poveća,imati će i katastrofalan utjecaj!A ima toga još!Sigurnost Europe je evidentno ugrožena i to s više strana,i zbog dubljih razloga,i rješavanje toga nebu išlo bez Rusije i bez sveobuhvatne analize,ili nakon toga dogovora!Ili bu se kriza produbljavala,a najviše na štetu Europe!Jer je USA u konačnici predaleko,i ako USA ne uspije slomiti Rusiju,onda bu Europa ostala sama protiv zapravo Euro-Azije!Pa je zato Europi bolje od opcije rata,ići putem mira,makar taj put bio i Put Svile!Jer,u ratnoj opciji je puno veća šansa da umjesto Sibira,Europa ugrabi nevolju ljutu,i to za dugo vremena!

  2. Za Srbiju says:

    Evropski savet hoće samo rusku lovu, ali ne ruska prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *