„РУСИЈА СПРОВОДИ НАЈУСПЕШНИЈУ ВОЈНУ ОПЕРАЦИЈУ У МОДЕРНОЈ ИСТОРИЈИ“

„RUSIJA SPROVODI NAJUSPEŠNIJU VOJNU OPERACIJU U MODERNOJ ISTORIJI“

19 avgusta 2023

Ruske trupe sistematski uništavaju sisteme protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je bivši američki obaveštajac, Skot Riter, na „Jutjub“ kanalu „Judging Freedom“.

„Ruska vojska je onesposobila svaki pojedinačni sistem protivvazdušne odbrane, a zatim lako izvodila udare na utvrđene ciljeve“, objasnio je on.Prema rečima vojnog stručnjaka, zapadne zemlje su kijevskom režimu predale razne napredne sisteme protivvazdušne odbrane. Međutim, Oružane snage Ukrajine nisu uspele da stvore jedinstven integrisani sistem, izgradivši različite položaje koji su postali laka meta.

„Već nekoliko meseci Rusija sprovodi najuspešniju operaciju u modernoj vojnoj istoriji, uništavanja neprijateljskih snaga protivvazdušne odbrane“, rekao je bivši obaveštajac.

Osim toga, Ukrajinci troše skupu municiju u velikim količinama, pa je Vladimir Zelenski primoran da još jednom moli zapadne saveznike da im predaju nove serije raketa, zaključio je on.

Ukrajina je 4. juna krenula u kontraofanzivu na pravcu Zaporožja, Južnodonjeca i Artjomovska, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane zapadnom opremom.

Kako je naglasio Vladimir Putin, pokušaji napredovanja neprijateljskih trupa su propali, one su zaustavljene i vraćene na prvobitne položaje.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *