РУСИЈА СТАЛА У ОДБРАНУ СРБИЈЕ: Хаг је антисрпски, а Бондстил…

RUSIJA STALA U ODBRANU SRBIJE: Hag je antisrpski, a Bondstil…

23 novembra 2017

Presuda Ratku Mladiću je samo nastavak politizovanog i pristrasnog kursa koji je zauzimao Tribunal u Hagu tokom svog rada, poručeno je iz Moskve.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je indikativno to što Tribunal nije uspeo da nađe krivično delo u postupcima „zloglasnog bosanskog ratnog komandanta Nasera Orića“, čiji su se militanti „krili u Srebrenici i koristili je za napad na srpske civile od 1992. do 1994.“

Kako je rekla, Tribunal tumači tragične događaje iz devedesetih na „veštački, jednostrani i antisrpski način“ i tako podriva obnovu uzajamnog poverenja u Balkanu.

„Tribunal je daleko od široko prihvaćenih standarda kada se govori o postpuku, ali i osnovnim ljudskim pravima, zdravlju i medicinskoj pomoći“, rekla je ona.

Govoreći o Srbiji na redovnoj konferenciji za novinare, Zaharova je rekla da je Kremlj „primio k znanju“ i poruke koje je poslao komandant američkih kopnenih snaga u Evropi Ben Hodžis o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

„On je još jednom ponovio više puta kopirane optužbe da je centar navodno nekakva fasada. Izrazio je želju i da poseti centar. Spremni smo na njegovu posetu, a očekujemo da i SAD odgovore na našu otvorenost i, čisto iz kurtoazije, pozovu ruske i srpske predstavnike u Bondstil na Kosovu“, rekla je ona.

Kako je rekla, baza Bondstil je ustanovljena u skladu sa Rezolucijom 1244, ali „američki partneri nisu voljni da obelodane njenu pravu svrhu“.

„Možda je i to jedan od razloga za medijsku buku oko centra u Nišu“, rekla je ona.

KOMENTARI10 komentara

 1. Rastko Vuković says:

  Znali smo da je Rusija na našoj strani. Drugi nam i ne trebaju.

 2. Kulak says:

  Volim Rusiju

 3. Pero Joksimovic says:

  Od samog formiranja tog ad hok Haškog suda, svima je bilo jasno da je on neka vrsta američkog Prekog vojnog suda za Srbe. Nije mi jasno, zašto srpski narod nije sprečio isporuku svojih nesumnjivih heroja odbrane biološkog opstanka srpskog naroda, na Hašku giljotinu. Ili smo mi Srbi slepi ili smo slepci, te ne vidimo sopstveno samouništenje.

  • Velika Metla says:

   Pero,a KO bi blejao pored tv-a i gledao farmu i ostale visokointeligentne serije?

 4. jagoda says:

  Samo jos naši političari da im se pridruže toj našoj strani ..

 5. punca says:

  Da li PUTIN " vadi " GENERALA VRS Mladića iz Haga . . Srp i čekić na Mladićevoj crvenoj kravati KPRF komunističkim simbolom , na reveru je imao značku Natalijina ramonda, poznatu i kao „cvet feniks“, kojim se u Srbiji obeležava Dan primirja. Taj cvet poznat je i kao cvet feniks jer i kad uvene i potpuno se osuši može da oživi ako se i malo zalije. ŽIVEO SRPSKI HEROJ RATKO MLADIĆ !

 6. ilija says:

  rusija mogla da pomogne radovanu i mladicu ali nije htela u siriji se branijo ratlo i radovan sramota svi srba u svetu mirno spavaju i gledaju dese muce naj veci srbskie vojskovode i mucenici od rata do haga za spas praoslavlja stidi se putine

 7. Velika Metla says:

  Ovi Rusi sve nešto kilavo,mlitavo,tambe-lambe,oću kakim,neću kakim...............,auuuuuuuuuuu,pa zar se tako ponaša jedna sila,mili moj narode? Zar je moguće da vi Rusi TEK SADA od slučaja Mladića vidite ko je,i šta je,i šta radi ta angloSERska sprdačina od sudišta? Je li moguće da ste sve ove godine neinformisani šta se tamo dešava? Vi ste Rusi,kao i čemerikanci,napustili neke ranije sklopljene ugovore o naoružanju i razoružanju sa čemerikancima,pa ste iste te ugovore napustili(istina čemerikanci su ih pre vas napustili),tako da mene prosto čudi zašto niste napustili učestvovanje u radu ovog angloserskog sudišta? Kao potpisnici i garanti toga i takvoga Bože me sačuvaj usuda od suda mogli ste,da ste hteli,odbiti potpisivanje o daljem radu toga sudišta,a vi ne nego evo 25 godina gledate sprdačinu u tom sudištu i ne reagujete,nego sada kao fol ovo ono!Zar je moguće da vam je od dupeta do glave putovala "pamet"25 godina? Žalosno!Važno je da ste vi nagradili Stjepana Mesića,a samo vi znate zašto!

 8. goran says:

  Da je Ratko u Ukrajini samo na mesec dana, problem sa Ukrajinom bi bio odavno resen. Putin ne voli tipove kao Ratko, on voli da mesetari sa bankarima i da ide klaj klaj Milovane. Njegov je cilj da ostane zapamcen kao veliki vladar (sto u mnogo cemu i jeste), a da potom ostavi Rusiju da se raspada pod bankarima i mafijom.

 9. buba says:

  Volimo Rusiju i Putina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *