РУСИЈА СТАВЉА ТАЧКУ НА ИЗРАЕЛСКЕ НАПАДЕ У СИРИЈИ! Путин послао моћне ПВО системе

RUSIJA STAVLJA TAČKU NA IZRAELSKE NAPADE U SIRIJI! Putin poslao moćne PVO sisteme

2 januara 2021

Ruski mediji preneli su da je Rusija dopremila vojnu tehniku kako bi obezbeđivala jednu sirijsku bazu.

Novinari ruske novinske agencije „Aviapro“ tvrde da su Rusi samo nekoliko dana uoči Nove godine na sirijski aerodrom dopremili radarski sistem Kasta-2E2. Vojni stručnjaci kažu da ruske snage koriste takav radarski sistem za presretanje malih letelica, dronova i aviona koji se kreću u radarskom dometu.Prema izvorima ruske novinske agencije, nepoznato je da li sirijska ili iranska vojska raspolaže ovakvim radarskim sistemom. Zbog toga sugerišu da je reč o radaru koji je trenutno u službi ruske vojske. Takve akcije su praksa i nisu novost za rusku spoljnu politiku u Siriji. Poslednjih godina bili smo svedoci pomoći siriji i iranu direktnom intervencijom ruske vojske u ljudstvu i opremi.

Aerodrom na kojem su sada Rusi je više puta bio cilj izraelskih napada u poslednjih 12 meseci. Nekoliko puta je i pogođen raketama velikog dometa i dronovima. Očigledno je u novoj godini sirijska vlada odlučila da pojača odbranu uz pomoć Rusije kako bi sprečila dalje napade.

Vojni analitičari rekli su ruskoj novinskoj agenciji da je takva akcija jasan signal da Rusija planira da poveća svoje vojno prisustvo u regionu. Prema njihovim rečima, Moskva će pokušati da kontroliše vazdušni saobraćaj oko aerodroma i pogranične teritorije sirijske republike.

Podsećamo, u zvaničnom saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije i Ministarstva odbrane Rusije 12. decembra 2020. godine, Moskva je poslala svoje trupe na Golansku visoravan. Ruske trupe će patrolirati sa sirijskim vojnicima direktno na liniji Bravo, koja trenutno razdvaja sirijske i izraelske trupe u regionu.

Jedan od komandanata ruskih brigada rekao je za TASS da se trenutno održavaju zajedničke vežbe između ruske i sirijske vojske. Primarna svrha je obuka za evakuaciju, taktičko pojačanje i odbijenje neprijateljskog napada.

– Naša misija je nadgledanje prekida vatre, pokazivanje ruskog vojnog prisustva i zaštita ruske vojske – rekao je on.

Nakon dosta vremena sirijska vojska uspela je da uništi nekoliko terorističkih oružanih grupa lojalnih Turskoj. Ruska vojna policija preuzela je kontrolu nad regijom. Rusija trenutno ima pet osmatračkih i izviđačkih vojnih baza u tom području, koje nadgledaju mirovnjaci UN-a.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. Rista says:

  Što se kilavo rodi, kilavo i umre. Tako i Ruska akcija u Siriji. Amerikanci imaju po nekoliko vojnika na svakom većem izvoru nafte u Siriji, američke kompanije crpidu tu naftu i rasprodaju po svetu, a između ostalog prodaju Poljskoj i Belorusiji po najvišim mogućim cenama, jer budale tako hoće da plaćaju i nije ih amerika naterala. Same brate tražile za inat Rusiji. Tamo gde su ameri, niko i ne pomišlja da "oslobađa" Siriju. Turkini kradu naftu gde god stignu po Siriji a i po Iraku gde su oteli izvore od američkih prijatelja kurda, imaju takođe svoje specijalce na izvorima i neprekidno se iz Sirije šlepa sirova nafta. O tome se malo piše na Istoku jer nema svrhe brukati se javno. I onda "Rusija ima 5 izviđačkih vojnih baza u tim područjima, koje nadgledaju mirovnjaci UNa" a ti mirovnjaci su pet Amerikanaca, 4 britanca, 3 Francuza, dva nemca i po jedan auto srbin, hrvat ustaša, poljak degenerik, mujo iz mahale i ukrajinac banderovac. Njihova uloga je da javljaju sve što se dešava u ruskim kolebama, da javljaju meričkim jedinicama i da kontrolišu svaki pokret rusa. Verovatno srpski mirovnjaci služe za lakše špijuniranje rusa pod parolom "mi vas sve volemo" kao što reče zadnji Srpski kraljević iz Britanije. UN mirovnjaci su gotovo u svim slučajevima ustvari američke špijunske trupe po svetu ili rade za amere. To ti druga strana fronta OEBSa, SZOva, MMFova i sličnih bandi širom sveta. Srećan vam Srpski Božić i Srpska Nova Godina, dragi moji Srbi.

  • Kulak says:

   Siguran sam 100% da Putin neće povući ni jedan jedini potez koji bi ugrozio nacionalne interese Židova ili državne interese Izraela.Kako zbog nacionalnog porekla (svoje majke),tako i iz geopolitičkih razloga.Moja je majka Srpkinja pa ne bih ni šta na svetu uradio nešto protiv Srba i Srbije.To je jednostavno tako.

 2. persida says:

  Rusi nastavljaju bla, bla... A Izrael ce ih kokati kao i do sada. Videcete uskoro da Izreal nema nikakvog respekta prema Rusima.

 3. Pendrek says:

  Izrael je remetalicki faktor od prvog dana postojanje!

 4. I Love persida says:

  Rusima su ovo korisne probe, nešto kao ratni poligon za vežbe, kada bude trebalo sve će to da primene i za odbranu svoje zemlje, Belorusije, Srbije i td. zemlje. Napraviće neprobojni štit nešto o čemu je govorio Nikola Tesla, koji sve do sada niko nije ostvario.. možda Rusi? Izraelci nemaju respekta ni prema kome ali to ide na njihovu štetu jer dragi Bog Elohim Savaot nije sa njima, od onog momenta kada su odbacili poslanika Isusa Hrista, a On beše najveća Božija ljubav na zemlji radi spasenja najpre Izraela a zatim i svih naroda. Pomirenje i prekid ratova je upravo u Hristu, kada bi to glupavi izraelci shvatili, ali oni rade protivno Bogu za koga smatraju da je njihov i da im daje podršku, u stvari podršku imaju od američkog senata kojim predsedava drug Satana. Knez ovog sveta vlada iz vazduha kroz sinove nepokornosti Bogu.

 5. persida says:

  Da su prihvatili Hrista, Jevreji bi nestali pre hiljadu godina. Narod ne opstaje okretanjem obraza, vec borbom i osvetom. Hriscanska "etika" ravna je samobistvu, sto mozemo da vidimo na srpskom primeru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *