РУСИЈА СУМЊА У ТВРДЊЕ АМЕРИЧКИХ МЕДИЈА: Америка има супертоп са 1600 километара домета

RUSIJA SUMNJA U TVRDNJE AMERIČKIH MEDIJA: Amerika ima supertop sa 1600 kilometara dometa

30 januara 2019

AMERIČKI list Global Times  objavio je – pozvavši se na ministra kopnenih snaga SAD Marka Espera – da njegova artiljerija raspolaže supertopom koji ima domet od 1600 kilometara!

To bi značilo otprilike: puca iz Beograda a pogodi Solun!

Međutim, poznati ruski vojni ekspert Igor Korotčenko, glavni urednik specijalizovanog magazina „Nacionalna odbrana“, upozorava da takav top nije moguć jer tih „1600 kilometara“ protivreče zakonima fizike.On naglašava da nikakav top – bar u današnje vreme – naprosto ne može imati takav domet:

„Za to bi morale da budu korišćene raketne tehnologije. Isključivo raketne tehnologije, a rakete se ne mogu ispaljivati iz topa. Zato je moguće da se radi o nekom lanseru i raketnom sistemu. Nijedan – da ponovim – artiljerijski projektil ne može preleteti 1600 kilometara jer to ne dozvoljavaju zakoni fizike!“

Korotčenko je prokomentarisao pretpostavku da Amerikanci – nazivajući to što ima domet 1600 kilometara – namerno  nazivaju supertopom iako se radi o raketnom projektilu – da bi izbegli optužbe da krše odredbe Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa.

Naglasio je da nije jasno zašto se igraju skrivalica s obzirom da su jednom nogom već istupili iz tog sporazuma i da ne moraju da poštuju nikakva ograničenja.

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  "da njegova artiljerija raspolaže supertopom koji ima domet od 1600 kilometara! To bi značilo otprilike: puca iz Beograda a pogodi Solun!"________To bi znacilo da moze da bije od BG do Ankare ili skoro 3 puta do Soluna.

  • Bosko says:

   Tako je. Taj top nama valja. Iz BG pa opleti po Ankari.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    po 5 granata svake minute i tako 24 sata non-stop :-)))

 2. Daniel Jackson says:

  Zasto bi to bilo nemoguce? Vec postoji elektromagnetni "top" koji lansira projektil preko 2 km/s. Mislim da i Rusi rade slicne eksperimente. Elektromagnetni "top" koji bi lansirao projektil brzinom > 8 km/s izbacio bi projektil u orbitu.

 3. Stanko says:

  Ko još vjeruje JENKIJIMA

 4. A akoM says:

  Zašto ne!Ispaljuje granatu brzinom svjetlosti i ona kruži orbitom zemlje beskonačno,odnosno se obrušava po naređenju,brzinom munje!Novo tajno oružje!Ima i snajper!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *