РУСИЈА СУМЊА У ТВРДЊЕ АМЕРИЧКИХ МЕДИЈА: Америка има супертоп са 1600 километара домета

РУСИЈА СУМЊА У ТВРДЊЕ АМЕРИЧКИХ МЕДИЈА: Америка има супертоп са 1600 километара домета

30 јануара 2019

АМЕРИЧКИ лист Global Times  објавио је – позвавши се на министра копнених снага САД Марка Еспера – да његова артиљерија располаже супертопом који има домет од 1600 километара!

То би значило отприлике: пуца из Београда а погоди Солун!

Међутим, познати руски војни експерт Игор Коротченко, главни уредник специјализованог магазина „Национална одбрана“, упозорава да такав топ није могућ јер тих „1600 километара“ противрече законима физике.Он наглашава да никакав топ – бар у данашње време – напросто не може имати такав домет:

„За то би морале да буду коришћене ракетне технологије. Искључиво ракетне технологије, а ракете се не могу испаљивати из топа. Зато је могуће да се ради о неком лансеру и ракетном систему. Ниједан – да поновим – артиљеријски пројектил не може прелетети 1600 километара јер то не дозвољавају закони физике!“

Коротченко је прокоментарисао претпоставку да Американци – називајући то што има домет 1600 километара – намерно  називају супертопом иако се ради о ракетном пројектилу – да би избегли оптужбе да крше одредбе Споразума о ракетама средњег и малог домета.

Нагласио је да није јасно зашто се играју скривалица с обзиром да су једном ногом већ иступили из тог споразума и да не морају да поштују никаква ограничења.

KOMENTARI7 коментара

 1. Zoran says:

  "да његова артиљерија располаже супертопом који има домет од 1600 километара! То би значило отприлике: пуца из Београда а погоди Солун!"________To bi znacilo da moze da bije od BG do Ankare ili skoro 3 puta do Soluna.

  • Bosko says:

   Tako je. Taj top nama valja. Iz BG pa opleti po Ankari.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    po 5 granata svake minute i tako 24 sata non-stop :-)))

 2. Daniel Jackson says:

  Zasto bi to bilo nemoguce? Vec postoji elektromagnetni "top" koji lansira projektil preko 2 km/s. Mislim da i Rusi rade slicne eksperimente. Elektromagnetni "top" koji bi lansirao projektil brzinom > 8 km/s izbacio bi projektil u orbitu.

 3. A akoM says:

  Zašto ne!Ispaljuje granatu brzinom svjetlosti i ona kruži orbitom zemlje beskonačno,odnosno se obrušava po naređenju,brzinom munje!Novo tajno oružje!Ima i snajper!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u