РУСИЈА, ТУРСКА И ИРАН пред оперативним договором поводом

RUSIJA, TURSKA I IRAN pred operativnim dogovorom povodom

25 avgusta 2018

Odnosi Rusije i Turske postaju sve dublji, pa su dve zemlje uspele da – zajedno sa drugim zainteresovanim stranama – ozbiljno pomere unapred traženje rešenja za sirijsku krizu.Ovo je izjavio Vladimir Putin koji je u Kremlju primio turske ministre spoljnih poslova i odbrane – mevluta Čavušoglua i Hulusi Akara.

U razgovoru je učestvovao i šef turske Nacionalne obaveštajne organizacije Hakan Fidan, a sa ruske – Sergej Lavrov i Sergej Šojgu, kao i specijalni predstavnik Moskve za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

Ruski lider je posebno apostrofirao ulogu Irana.

Nezvanično, u trouglu Rusija-Turska-Iran narednih nedelja će uslediti konsultacije – operativni dogovor – o sudbini sirijske provincije Idlib koja je trenutno jedina pod kontrolom koalicije terorista i pobunjenika.

(fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Deda Micko says:

    Bla, bla...

  2. Miraš says:

    Postoji još jedna zona "zelenih" slične veličine teritorije kao i idlibska zona, ali sa daleko manje naselja i civila. To je zona Al Tanf u kojoj su teroristi i pobunjenici (FSA - Slobodna sirijska armija) u kombinaciji sa značajnim američkim vojnim snagama. Ona će se rešavati drugačijim načinom borbe, za razliku od Idliba i ranijih operacija snaga SAA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *