РУСИЈА ТВРДИ: Tерористи користили хемиjско оружjе у Aлепу

RUSIJA TVRDI: Teroristi koristili hemijsko oružje u Alepu

11 novembra 2016

Kobane-kurd-syria-_3083924k

Ruski oficiri pronašli su dokaze da su teroristi upotrebljavali hemijsko oružje u jugozapadnom delu sirijskog grada Alepa, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Konašenkov je naveo da su oficiri Naučnog vojnog centra za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu pronašli dokaze da su teroristi upotrebili hemijsko oružje protiv civila i sirijskih vojnika.

On je dodao da su vojnici našli neeksplodiranu artiljerijsku municiju terorista sa hemijskim sredstvima i uzeli uzorke tla na mestu njihove primene.

„Nakon sprovođenja brze analize u mobilnoj laboratoriji utvrđeno je da toksične materije kojima su bile ispunjene artiljerijske granate militanata, sa velikom verovatnoćom predstavljaju hlor i beli fosfor“, rekao je predstavnik ruskog Ministarstva, preneo je Sputnjik.

Ranije je objavljeno da je zajednička misija Ujedinjenih nacija i Organizacije za zabranu hemijskog oružja nakon istrage upotrebe hemijskih supstanci u vojne svrhe u Siriji potvrdila da je Damask odgovoran za dva od devet hemijskih napada koji su istraženi, dok su jedan od napada izvršili borci terorističke organizacije Islamska država.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gojko says:

    Ajmo braćo rusi ako je to istina satrite tu žgadiju da kamen na kamen ne ostane.Kad su u stanju otrov da bace na svoj narod znači da je realno očekivati da ga prokrijumčare u evropu i potruju narod u velikim gradovima evrope

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *