РУСИЈА У ЈЕДНОМ ДАНУ ЗАПОЧЕЛА ГОТОВО НЕМОГУЋЕ

RUSIJA U JEDNOM DANU ZAPOČELA GOTOVO NEMOGUĆE

24 avgusta 2021

VLADIMIR Putin je 23. avgusta simbolično „pritisnuo“ startno dugme za početak gradnje dva nova ratna broda i četiri podmornice.Učinio je to na moskovskoj vojnoj izložbi «Armiя-2021».

Dve strateške atomske podmornice projekta 955A biće sagrađene u brodogradilištu „Sevmaš“ u Severodvinsku, a dve dizel-električne podmornice projekta 636.3 u Admiralskom brodogradilištu u Sankt Peterburgu.

Dve korvete projekata 20380 i 20385 izgradiće Amursko brodogradilište u Komsomolsku-na-Amuru.

Predsednik Rusije je, inače, naglasio da je snažnoj i suverenoj Rusiji potrebna moćna i izbalansirana ratna flota.

„Danas flota igra ključnu ulogu u odbrani države, a daje i značajan doprinos jačanju strateškog pariteta i međunarodne stabilnosti“, istakao je Putin.

„Nastavićemo sa opremanjem brodova najnovijim naoružanjem. Demonstriraćemo rusku zastavu u strateški važnim akvatorijama Svetskog okeana“, rekao je ruski lider.

Posebno je naglasio da će visokoprecizno oružje biti instalirano na sve brodove i podmornice čija gradnja počinje.

Precizirao je da startuje gradnja dva višenamenska broda za bliže morske zone i četiri atomske podmornice za „duge plovidbe“.

Prema Putinovim rečima, Rusija će do 2027. godine u svojoj ratnoj floti imati 70 odstomodernih brodova.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Ova vest je teska glupost i zamajavanje Ruskog naroda. Potencijal vec postoji, sa postojecim potencijalom je odbrana Ruskog naroda moguca.Problem je u tome sto Rusi vec nisu uzeli svoju postojbinu Ukrajinu i svesno dozvoljavaju da tamo orgijaju zapadne fasisticke horde. Munta se Ruski narod isto kao i Srpski, najsnaznija duhovna institucija koja bi trebala biti vodilja svog naroda, Pravoslavna Slovenska institucija je takodje zakazala iz neobjasnjivih razloga, ili mozda objasnjivih. Svi su danas prihvatili "savremeni" zivot bez duhovne sustine, najgore je sto svoju decu tako vaspitavamo da sutra budu materijalni zombiji koji ce svoj zivot zasnivati na vrednostima koje se stampaju. Osnovno pitanje je, dokle ce istocni narodi biti zrtve zapadnih narcisoidnih aspiracija da poseduju sve na zemljinoj kugli. Hocemo li IKADA doci sebi i nastaviti nase zavestanje predaka da sacuvamo sustinu, ili cemo biti danasnje materijalne jajare.

  2. E.Lirsch says:

    "Danas flota igra kljucnu ulogu...".. 2/3 zemljine povrsine pokrivaju mora i okeani. Flota je od uvek igrala KLJUCNU ULOGU. Kasne , mnogo kasne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *