РУСИЈА У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ ПОКРЕНУЛА ПИТАЊЕ ОКО ГЕНЕРАЛА РАТКА МЛАДИЋА

РУСИЈА У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ ПОКРЕНУЛА ПИТАЊЕ ОКО ГЕНЕРАЛА РАТКА МЛАДИЋА

15 децембра 2020

РУСИЈА захтева да бившег команданта српске војске Босне и Херцеговине Ратка Младића у Хагу прегледају независни лекари – изјавио је заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама Генадиј Кузмин.

Говорећи у Савету безбедности који је разматрао извештај Међународног резидуалног механизма за кривичне судове, Кузмин је нагласио да генералово здравље забрињава, да чланови породице и адвокати „буквално се боре за Младићев живот“.У наставку је упозорио:

„Истовремено, руководство Механизма и судије одбацују све њихове захтеве тврдећи да нису у интересу правде. Сам оптужени није у могућности да оствари своје право да посети лекара по свом избору“, рекао је високи руски дипломата.

Кузмин је истакао да Русија инсистира да руководство Механизма прихвати независне лекаре које сам Младиће изабере који би обавили „комплетан преглед“ и утврдили какво је генералово здравствено стање, укључујући и очуваност његових „когнитивних функција“.

Посебно је указао да се у Младићевом случају не ради само о стању оптуженог:

„Поставља се и питање – колико дуго Савет безбедности може затварати очи пред нечовечним поступањем свог помоћног тела“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad3 says:

    "mehanizam"?Šta je sad pa to,oni pravni sitem jasno i glasno proglašavaju MEHANIZMOM.Nema sumnje da su poslednja vremena nad nama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u