РУСИЈА У СБ УН: Пустили сте џина из боце који се отргао контроли

RUSIJA U SB UN: Pustili ste džina iz boce koji se otrgao kontroli

31 oktobra 2018

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja citirao je Aleksandra Puškina kako bi iskritikovao kolege u SB UN za njihovo slepilo povodom situacije u Ukrajini.

„Veliki ruski pesnik Aleksandar Puškin imao je stih: ‘Nije me teško prevariti, sam to želim’. To liči na vas“, rekao je Nebenzja u SB UN.On je ovim citatom objasnio zašto zapad opravdava sve akcije ukrajinskih vlasti i više voli da ne primećuje marševe nacionalista u Kijevu.

Nebenzja je podsetio da su za vreme majdana radikale nazivali „decom“.

„Mi imamo poslovicu: ‘šibice deci nisu igračka’. Sada ova „deca“ šetaju Kijevom sa buktinjama, uzvikujući nacionalističke slogane i ratuju u redovima nacionalističkih dobrovoljačkih bataljona u Donbasu“, rekao je ruski diplomata.

Po njegovim rečima, na zapadu više vole to da ne primećuju.

„Vi ste pustili džina iz boce. Sada, ne da nećete, već ne možete da ga vratite nazad“, zaključio je on.

KOMENTARI13 komentara

 1. M says:

  Tako će biti(zapravo već jest)i s cijelokupnom zapadnom agresivnom politikom na Svijetskom nivou!

 2. Kulak says:

  Malo se govorilo i malo se znalo o zločinima ukrajinskih nacista za vreme 2. svetskog rata. Kad smo u školama učili o prilikama na Istočnom frontu isključivo se govorilo o velikim bitkama i obrani sovjetske armije od nemačke agresije, a malo je ko spominjao šta se dešavalo u okupiranoj pozadini.Tamo su, naročito u zapadnoj ukrajini, divljali ukrajinski neonacisti (tzv. banderovci)koji su izvršili stravičan genocid nad Poljacima i Židovima.Tek kad su posle majdana krenuli masovni marševi ukrajinskih neonacista i SS-ovaca u Kijevu videli smo sa zaprepaštenjem koliko te bande ima.Staljin ih je na žalost veliku većinu na kraju rata pustio da idu kućama, nije ih kaznio.

  • suvi dok says:

   a ko vlada tim nacistima ili bolje receno ko su nacisti u ukraini? sve sami zidovi..porosenko valcman..grojsman..avakov..jacenjuk..kolomoljski..avakov..sve zidov do zidov..ko je vlast u rusijii ..sve zidov do zidov..maa dajte breee..kad je vojska donbasa htela i mogla da razbije danasnju ukrnaci tvorevinu licno putin ih je stopirao..taj nepismeni pandur, drugacije bi sad bilo, usput tu huntu u kievu naziva ih partnerima..botoksirani pandur koji je nista drugo nego obican piun u sionistickom klanu !!

   • Miraš says:

    Vojska Donbasa da je krenula na Kijev nastao bi puno veći sukob u Ukrajini! Cilj ruskog i proruskog stanovništva iz istočne Ukrajine, a takodje iz Rusije nije taj da se cela Ukrajina nadje u velikom gradjanskom ratu. Naravno ne žele ni da Ukrajina i Rusija budu u stalnom neprijateljstvu. ... Ne znate dovoljno! Suviše ste uprostili ozbiljan problem gledajući samo one koji odradjuju tehniku razvijanja sukoba, a ne gledate suštinu. Ovo mišljenje Solženjicina treba uvažiti i povezati sa današnjim stanjem. > "U „Arhipelagu Gulag” Solženjicin je još 1968. pisao o bolnom pitanju Ukrajine. Napominjući (u poglavlju 5) da je za njega veoma bolno da piše o Ukrajini jer su „Ukrajina i Rusija spojene u mojoj krvi, u mom srcu i u mojim mislima”, Solženjicin kaže da mu je iskustvo u prijateljskim kontaktima s Ukrajincima u logorima pokazalo koliko bolan grč oni nose... „S Ukrajinom, stvari će biti izuzetno bolne. Ali morali bismo da shvatimo stepen napetosti koji oni osećaju. Kao što je bilo nemoguće da ga reše vekovima !), sada je do nas da pokažemo dobar osećaj. Moramo predati na odlučivanje njima: federalisti ili separatisti, koji god od njih da pobede. Nadam se da nećemo biti ludi i okrutni. Ako se pokažemo blaži, strpljiviji, koherentniji sada, ostaje više nade da se obnovi jedinstvo u budućnosti. Neka se nacionalizam iživi, testirajmo ga. Oni će uskoro shvatiti da nisu svi problemi rešeni kroz odvajanje..."

   • rajko says:

    Za Porošenka i Jacenjuka znam 100% da nisu Jevreji. A šta su stvarno po nacionalnosti, to ne znam, ali znam sigurno da su katolici. Nego, gde li je pomenuti Jacenjuk? Nešto se utišao, a kad se utišaju, zna se, rade nešto mnogo gadno, prave mnogo veliku štetu. Da nije sa onim lekarima koje su kobajagi oborili iznad Ukrajine? Prave nove boleštine? Od njega se može očekivati samo najcrnje zlo.

  • Milan says:

   Meni je mnogo toga o ukrajinskim nacistima bilo i ranije poznato. Najviše zbog dugogodišnjeg hladnog rata, a u toj priči je i posleratna saradnja Bandere sa britancima u Z. Nemačkoj. Uvek je lebdelo to pitanje: Bandera tj. nacisti i britanci su saveznici, te kako su onda britanci i naši saveznici??? Uz takvu temu odmah i obavezno se neko seti da ispriča kako su nas ti "saveznici" bombardovali 1943-1944 godine. ... Tačno je da ni nas u školi mnogo štošta nisu učili, ni o našoj istoriji. Medjutim bolji profesori istorije i književnosti umeli su da nas zaintrigiraju.

 3. Velika Metla says:

  Nisu nacionalisti doveli svet na ivicu rata nego nacisti,fašisti,iliti zapad!

 4. Miraš says:

  Od 1991. godine Zapad je u Ukrajini ponovo pokrenuo i gledao sa odobravanjem razne antiruske, antislovenske i anticivilizacijske scenarije. Cilj je Ukrajince potpuno otrgnuti od Rusa i okrenuti ih protiv Rusa. Neko ko je rodjen 1991 godine sada je već odrastao čovek, a i u školi i u takvoj novokomponovanoj ukrajinskoj klimi učio je uglavnom protiv Rusije i Rusa. Ako se tako nastavi za 30 godina na šta će ličiti Ukrajina. To je užasan i strašan projekat jer Ukrajinci i Rusi imaju jedinstvenu i zajedničku prošlost. Ne samo tamo u Ukrajini, nego svuda po svetu - na Balkanu na Bliskom istoku, itd. vraćaju nas na nivo plemena, i to na nivo ratobornih i međusobno mrzačkih plemena.

 5. Miraš says:

  Dok listate rusku štampu kako ovo niste primetili? > Vojska savremene Rusije nikad više neće biti korišćena na intervncije poput onih sovjetskih u Pragu i Budimpešti, a ni za rat poput onog sovjetskog u Avganistanu. Rusija svoju vosku neće vojno angažovati nigde u inostranstvu samo na poziv vlade i najvišeg rukovodstva te države. Mora da postoji i jasna volja stanovništva te države da oni prihvataju i očekuju takvu stranu vojnu pomoć. To se dokazuje na osnovu rezultata anketa stanovništva koje su po broju anketiranih obimne i po broju pitanja sveobuhvatne. U Ukrajini nije bilo i nema takvog preovlađujućeg i masovnog raspoloženja stanovništva, dok u Siriji značajna većina stanovništva nadala se vojnoj pomoći Rusije i podržavala je takav predlog njihove vlade. Logično je. Važno je da domaće obično stanovništvo ima poverenje i da prihvata njihovo prisustvo jer na terenu treba sa njima da sarađuju i to u ratnim uslovima.

 6. Za Srbiju says:

  Evropom vladaju nacisti. EU je Četvrti Rajh.

 7. deda mraz says:

  Porosenko nije jevrej nego su mu samo mama i tata jevreji,ma naravno da je prljava jevrejcina i ima njihovo drzavljanstvo.

  • Miraš says:

   Obadva roditelja potiču iz jugozapadnog dela Ukrajine blizu Rumunije (Besarabija), zvanično predstavlja se kao pravoslavac.

 8. Milan says:

  U Rusiji se bedno zivi a Ukrainci su mislili ako se u Americi dobro zivi da ce i oni tako ziveti i zato su poverovali ovim strankama koje im to obecavaju. Isto kao sto i nama stranke obecavaju da cemo ziveti ko svedjani ako udjemo u eu. I nazalost mnogo ljudi si prima na to a ne vide kako se zivi u rumuniji i bugarskoj. To je zato sto nema javne debate gde bi se narod pravilno informiso. Tako da su ovde mediji glavni problem. Ako rusija hoce mirno da resi probleme u uk. mora da dodje do medija i da se tom narodu objasni situacija i da im eu i amerika nece pomoci vec ce ih samo pljackati i koristiti prirodna bogatva preko tajkuna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *