РУСИЈА У СРПСКОМ РИЈАЛИТИЈУ

РУСИЈА У СРПСКОМ РИЈАЛИТИЈУ

13 јула 2020

Ових дана је у неким српским медијима интензивирана црна пропаганда против Русије. По правилу то су средства масовног информисања блиска властима. Преко њих НАТО лобисти помахнитало одапињу отровне стреле у смеру Руске Федерације или макар то чине они међу њима који на неки начин раде и за наше владајуће структуре. Москву оптужују да стоји иза актуелних грађанских и опозиционих протеста, односно, ако у њих и није директно умешана, да је инспиратор деловања, како се каже, агресивног понашања „десничарских проруских снага“.

Они који воде кампању против Русије, њене мотиве за удар на официјелни Београд објашњавају намером Кремља да делегитимише „покушаје Србије да под окриљем Запада постигне компромис о новом статусу Косова“. Надам се да нису у праву. Не у вези са Русијом, јер ту добро знам да се ради о лажима. Нема око тога ни трунке сумње. Москва ни на који начин није укључена у организовање протеста у Србији. Супротно су празне приче без икаквих доказа. Осим ако НАТО лобисти не желе да убеде српску јавност да су Руси већи Срби од оних на власти код нас, односно да делују против њих јер мисле да воде Србију ка предаји. У том случају они који раде за официјелни Београд баш њега најгрубље оптужују, о чему би требало да размисле они који их данас медијски форсирају.

ЗАПАД НЕ НУДИ НИШТА

Ствар је у томе што нам Запад не нуди никакав компромис око Косова. У игри су, условно речено, две варијанте капитулација Србије. Прва би подразумевала размену територија између Приштине и Београда. Испало би да двоструко дајемо своје. Као нешто бисмо добили, али то би било мизерно и скупо плаћено. Друга опција није ништа боља. Не бисмо признали Косово али би оно остало у садашњим међама. Са Приштином би нормализовали односе по Ишингеровом моделу, што значи да би Косово у сваком погледу третирали као државу. После неког времена дошло би на ред и признање „целовитог“ Косова.

Колико знам, а нисам баш необавештен, нико нам са Запада не нуди било шта више и боље од наведеног. Од Србије, ради имагинарне, како нам обично кажу „ЕУ перспективе“, траже да се на овај или онај начин одрекне Косова. И да ли је то „компромис под окриљем Запада“? Питам само реторички јер сви добро знамо да је одговор – не! Као што је јасно да они који сада у Србији нападају Русију заправо раде не толико против ње колико против наше земље. Циљ им је да догурају Србију до понора косовске капитулације и да онда она, одвојена од руске гране за коју се држи, у њега покорно упадне.

О томе би садашња власт која им даје толико простора за деловање против Русије – и посредно Србије – у медијима које контролише морала озбиљно да размисли. Екстремни прозападни гласноговорници од ње су пре свега унајмљени – или ми се бар тако чини – како би амортизовали део бирачког тела које је анационално, па некада и антинационално оријентисано. Оно није велико али је врло гласно и борбено. Стога, ради се на његовом збуњивању и ућуткивању. Уз то, ангажовани НАТО лобисти имају још једну функцију, а то је да се посредством њих Западу пошаље порука да иако Србија има партнерске односе са Русијом, наш јавни простор није затворен и за заступнике другачијих геополитичких усмерења.ХИТНО РЕАГОВАТИ

Маркетиншки је и то опортуно и разумљиво. Међутим, после тога је стављена тачка на национални прагматизам. Ту наступа зона деструкције националних интереса у њу сада улазимо. Напросто, ствар је у томе што много више Русија треба нама него ми њој. Она је наш ослонац за одбрану Косова и Републике Српске. Гурањем Москве од себе не бисмо наудили њој, већ себи. А ако неко то ради да би добио одрешене руке за косовску капитулацију, тај гази Србију и српски народ. Не примарно Русију. Отуда, надам се да садашња власт нема директно везе (посредно свакако има) са блаћењем Русије које је сада у току. Није то више питање односа са Москвом, што је такође само по себи битно, већ става према себи и свом народу, што је још много горе ако је у мрачним тоновима!

Зато се искрено надам – а како се каже нада умире последња – да се ради само о томе да су се НАТО лобисти које је власт унајмила отргли контроли. Они, вероватно, раде како за нове послодавце, тако и оне старе, па настоје да једним ударцем убију две муве. Да протесте протумаче у интересу овдашњих власти као да су искључиво споља изазвани и сведени на рушилачку компоненту (иза које се узгред речено не зна ко стоји), док евроатлантским моћницима обављају посао тиме што у медијском простору који им дат за реализовање првог задатка нападају Русију и кваре руско-српске везе.

За официјелни Београд је то проблем – ако то не схвата време је да схвати – јер се ствара утисак да он директно стоји иза кампање против Русије. Он би морао хитно да реагује и прекине антируско и антисрпско дезинформативно хулиганство чији смо сведоци у низу писаних медија, али и ТВ станица са националним фреквенцијама. Ако то не учини, онда се озбиљно поставља питање да ли НАТО лобисти злоупотребљавају целу ситуацију или се пак стварно ради о трасирању пута за косовску капитулацију!

(Драгомир Анђелковић / Политика)

KOMENTARI12 коментара

 1. Риста says:

  Политика је српски Спутњик. Копија ЦННа, Бисерке, Тачија, Шпигла...Споља све дивно, нежно, просрпско, идилично а изнутра...? НАТО! И Јакшић! Нема сврхе читати Политику а ако не знате зашто, то је зато што је превише фина. Као што се људи заносе са извештајима са ЦННа о америци и стварно верују да је тако. Забораваљају колико их је мука ватала када је ЦНН обавештавао свет о Србији и да су Срби највећа претња Свету, да су геноцидни и слично. Исто тако сада пише о америчким непостојећим догађајима. Мука већ, али у Америци уопште није како вас медији извештавају. Наседните и када спустите гард, онда ћете видети поново колико вас ЦНН и Политика лажу. Амери се спремају да преузму свет под своје и то потпуно а просипају вам лажи о некој пропасти. После ћете сви викати "ето, напали да би се решили својих проблема". Које подвале да просто не могу да поверујем да људи у све то верују. Па кад је толико слаба, зашто неко не интервеноише у преслабој Америци? Овако јадну и пропалу, може је и Венцуела освојити без икакве кубанске помоћи. Ај не заносите се чланцима светских и српских медија. Ништа то није тако како су вам сервирали. Ни пропас Америке, ни корона, ни Гејц...ники кривак није тако крив, само вам подваљују и успаљвују вас. Мислите Русија верује у све то? Па ипак Руски водичи нису толико блесави нити наивни. Још како дежурају 25 сати дневно. Пропала Америка је коначно затегла једеке око Русије. И саће пропане? Баш идилично решење за све нас. Има да се усеремо од среће кад виудимо да су једци савим добро и немају проблема.

 2. Gagi says:

  "Zato se iskreno nadam – a kako se kaže nada umire poslednja – da se radi samo o tome da su se NATO lobisti koje je vlast unajmila otrgli kontroli." Zar je ludilo zaista dostiglo taj nivo. Gde to jos ima da unajmljujes neprijatelja koji te je unakazio da ti pomogne. Kakvu ce pomoc neprijatelj da ti pruzi osim pljacke i jos veceg drustvenog razaranja - to se svakodnevno desava gde su Srbi. Cudi me da nisu unajmili ove druge krvnike, Haradinaja i Tacija za "nase" lobiste, mozda su mogli da uposle Gotovinu i Orica da nam jos malo "pripomognu" u konsolidaciji drzave i odbrane KiM. Da su pametni, a nisu, svaki dan bi leteli za Moskvu i ljubili ruku i noge Putinu i Sojguju, zbog njih smo jos ovde gde jesmo i kakvi jesmo.Istorijski gledano, odavno mi na ovom prostoru ne bi postojali da nije Rusije.Kada smo 48-e god. oslobodiocima rekli istorijsko NE, Srbi su ostali bez zastite i svi smo svedoci do cega je to dovelo. Sada opet hoce da nas ostave bez zastite, vestacki nas svadjaju sa Rusijom svakodnevno lajuci i urlajuci preko javnih medija. Zna li neko podatak koliko je Rusa izginulo u II sv. ratu oslobadjajuci Srbiju od fasista a koliko "saveznickih" boraca, da zanemarimo onu pomoc i bombardovanje saveznika 44. godine. Uostalom, neka neko navede bilo kakvu istorijsku pomoc Srbima od strane "zapadnih saveznika", nemo su posmatrali dok su nas Turci klali, posle su nas oni klali i deci vadili oci, na kraju su nas okupirali i sve oteli.Danas je Srbima najteze u istoriji, nece da nas odjednom fizicki eliminisu vec nas moralno i duhovno sludjuju do nenormalnih ljudskih granica, kakav ce to proizvesti efekat-videcemo.

 3. Косовац says:

  Драгомир Анђелковић, дворски аналитичар ДС па после СНС, овог пута се узјогунио против официјелног Београда. И само његовом оку је дато да види да је официјелни Београд напустио официјелну Москву зарад официјелног Брисела. Јао, јао, зато ево официјелна Москва организује официјелно паљење контејнера по Београду, уз помоћ јеврејских активиста из Израела. ……………Ево дакле, и Драгомир Анђелковић се придружио USAID америчком Фонду који финансира откривање закулисаних радњи Москве против Београда и Wашингтона. А Фонд није мали и Фонд је заиста издашан према својим верним корисницима.

  • Gagi says:

   Naravno,lake pare i neradnicki zivot su vrhunske vrednosti danasnje civilizacije.Moral je nesto retrogradno i zastarelo, nema vise nikakvu upotrebnu vrednost. Sve ce to tako da traje dok barabe imaju mogucnost stampanja i proizvodnje laznih vrednosti. Laz implicira novu laz, tako imamo lazne kapitaliste, doktore nauka,akademike, sve je zapravo lazno. Jedino nisu lazni: kukuruz, sljiva, psenica,svinja, krava, ono od cega se stvarno zivi. Vidimo da danas ozbiljne drzave kupuju zlato (neprolaznu vrednost)sa kojom ce sutra da trguju.Nisam bas siguran da ce tu trajnu i neprolaznu vrednost davati ovim prljavim karijeristima i sarlatanima za njihove prazne price i svakakve politicke demagogije.Sav ovaj cirkus u svetu je i nastao zbog laznih vrednosti i nevidjenih moralnih gluposti.Dolazi NOVO DOBA, to se vidi izdaleka,pametni ljudi zauzimaju konkretne zivotne pozicije od kojih moze da se zivi licnim radom i zalaganjem.Bezklasne prevare i bogate socijalne drzave su proslost, nece biti trajne vrednosti (zlata) za sve. Dolar i euro, sav taj razni papir ce posluziti za druge namene, u tim namenama ce se naci svi ovi trubaci i dobosari od kojih nemamo zivotni mir i spokojstvo.

 4. Drago says:

  Sve je počelo od one ludare Jelene Lovrić. Tko je samo protežira na Pink tv. Na Heppi tv to radi lupetalo Marić. Ona je veoma zla žena.

 5. milorad2 says:

  Nije sve onako kako izgleda,i nije sve onako kako nam se čini,a još manje su igre unutar igara lake za proučavanje ili komentarisanje.Bitan je ishod,metod je nebitan a to je stara dobra taktika naših NEPRIJATELJA,konačno se neko setio da prouči to i primeni istu medecinu na njih same.Zbunjen protivnik je lak plen, a ovde će uskoro biti MNOGO zbunjenih.

 6. Miraš says:

  Пронаађите текст "Шок анализа познатог руског експерта: Од предаје Косова у Србији има нешто много страшније". ... Иза владине одлуке (о поновном другом закључавању), међутим, могао би стајати знатно злокобнији порив, који нема никакве везе с унутрашњополитичким питањима (Признање Косова). Пре делује да би разлог могла бити жеља еврофилног вође да понови историјску патњу свог народа поново га претварајући у покусног кунића да би се умилио својим западним савезницима. У прошлости су бившу Југославију, а нарочито њен кључни територијални део Србију, иностране силе злоупотребљавале ради испитивања нових инструмената друштвено-политичке контроле, пре него би приступили њиховом „усавршавању“ и потоњем извозу у цео свет. То је почело осамдесетих година прошлог века, кад је Југославија потпала под дужничко ропство међународних кредитора, што је водило мерама стезања каиша, које су на послетку резултирале крвавим сломом. Уследиле су „хуманитарна интервенција“ НАТО-а 1999, Обојена револуција 2000, и противправна сецесија Косова. Преко Србије у читав свет > Сви поменути модели извезени су у цео свет, да би данас важили као универзални. Споља подстицано самоуништење Југославије по националним и верским шавовима било је толико упечатљиво да се понављање тог процеса другде у свету назива „балканизацијом“. Наставило се и с такозваним „хуманитарним интервенцијама“, уништавајући између осталог чак и једну Либијску џамахирију. Обојене револуције постале су толико уобичајене да су чак и саме САД постале жртва друштвено-политичке технологије коју су први пут испробале на бившем председнику Милошевићу. И не само то, него и сиријски Курди и бројне друге мањине у национално мешовитим државама чекају као запета пушка да понове сценарио с Косова. Стога није никаква „теорија завере“ поставити питање је ли друго затварање у Србији ишта до друштвено-политички експеримент за испитивање како ће становништво широм света реаговати на сценарио другог свеопштег затварања у светлу страха од другог таласа вируса крајем године." ...

  • Cp6a says:

   А бре човече, укључи филтер. Не можеш све здраво за готово. Видиш да је тај мали што га цитираш сав недовршен. Погледај га у главу. Позивате да устанеш да одбраниш свет. Мени је доста брањења света. Није свет малолетан и немоћан. Нека се брани сам. Ми треба наше интересе да гледамо, који се, гле случајности, увек поклапају са руским, и да што боље играмо игру.

   • Gagi says:

    SRBO, izvini, da li je tvoj novcanik kod tebe ili kod lopova.

    • Cp6a says:

     Гаги, јел имаш 5.25 инчну дискетну јединицу у компјутеру?

  • Риста says:

   Треба само стрпљиво чекати и Мираш ће написати прави коментар. А онда прочитајте. То је редовно изузетно дубок и исправан поглед на данашње догађаје. Г Мираш, не обраћајте превише пажње на Србу. Њега избаци из такта само кад неко спомене игранку "пандемија" као нешто програмирано и ома све остало батали. Наш Срба је вероватно тамо негде око наше струке и нема права да сумња ниушта. Иначе, свака част за коментар. Читао сам пажљиво три пута. И немам шта да кажем, осим поново, свака част на широком посматрању догађаја. Нису сви наши Срби заспали.

 7. Gagi says:

  Aman covece, kakvi tekstovi i ane. Analiza je jedna i jedina,najgori bolesni olos bez trunke licnog i nacionalnog dostojanstva rasprodaje tudje. Samo secite i zajebavajte tekstove. Blizi vam se ta zajebancija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u