РУСИЈА У СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ! ШОЈГУ ТВРДИ: „САД и НАТО јачају снаге на нашим границама! Одговорићемо на то!“

RUSIJA U STANJU PRIPRAVNOSTI! ŠOJGU TVRDI: „SAD i NATO jačaju snage na našim granicama! Odgovorićemo na to!“

2 novembra 2016

IRAN-RUSSIA-MILITARY

Amerika i NATO jačaju svoje ofanzivne potencijale na zapadnim granicama Rusije i Belorusije, dovodeći Moskvu u situaciju da odgovori istom merom, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Te akcije podrivaju stratešku stabilnost i primoravaju Rusiju da preduzme recipročne mere, čak i neke u zapadnom dvorištu“, rekao je Šojgu.

On je istakao da „NATO nije napustio pokušaje da diktira svoju volju drugim zemljama kroz politička i ekonomska sredstva, ali koristeći i vojnu silu“, rekao je on dodajući da je „infromacioni rat u punom zamahu.

Suočeni sa kompleksnom bezbednosnom situacijom u okruženju, Rusija i Belorusija će udružiti snage da ojačaju svoju zajedničku bezbednost rekao je Šojgu.

„Napredna bilateralna saradnja i zajednički stav o glavnim izazovima globalne i regionalne bezbednosti omogućavaju nam da uspešno jačamo naše odbrambene sposobnosti“, istakao je Šojgu.

On je naglasio da je „izgleda ovakav pristup potreban u ovom trenutku“.

Podsetimo, nedavno je stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksander Gruško izjavio da akcije NATO predstavljaju rizik za evropsku bezbednost, a posebno odredbe sporazuma Rusija-NATO koje se odnose na vojnu uzdržanost.

Gruško je to rekao reagujući na odluku NATO da poveća vojnu prisutnost na istoku Evrope i u Crnom moru.

Prema njegovim rečima, od samita NATO u Velsu (septembra 2014.), sastanci ministara su bili „stereotipni, i bez pozitivnih signala za odnose Rusija-NATO“, preneo je Itar Tas.

Gruško je naveo da Rusija neće ostati nema da takve mere Alijase.

„Sada se postavlja pitanje: Šta je sledeće? Novi talas spekulacija NATO o ruskoj pretnji i nova spirala trke u naoružanju? Mislimo da taj put nigde ne vodi“, istakao je Gruško.

(RT)

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    M:-Nazalost,samo je jedan uspjesan odgovor na to:-ako ne zelis da te opasan protivnik udari prvi pa da se useres,onda ti udari prvi,pa imas neku sansu,....ako se vec nisi usro....od straha!

  2. ilija says:

    Srbija i Rusija su okruzenju NATO snaga Praslavlje u opasnosti totalnoj desi vucicu imali jos sto potpisati nato cuva srbe na kosovu i bosni i u hrvatskoj

  3. tolstoj says:

    E, moj Šojgule, manje pričaj, više radi. Ne smeš ti da makneš prstom, ako ne odobre izraelski rabini. Hajde, priznaj Šojgule da je tako. Inače ćeš uskoro postati smešan kao Vuk Jeremić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *