РУСИЈА УЛАЗИ У БОРБУ ОKО KОСОВА!? Европска унија НЕМА СНАГЕ, Бриселски споразум САХРАЊЕН!“ Одржан САСТАНАK!

RUSIJA ULAZI U BORBU OKO KOSOVA!? Evropska unija NEMA SNAGE, Briselski sporazum SAHRANJEN!“ Održan SASTANAK!

23 decembra 2018

Rusija je spremna da se uključi u pregovore oko statusa Kosova, ako bi se SAD direktno uključile u taj proces i ako bi Beograd to zvanično zatražio od Moskve, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je, nakon sastanaka sa ruskim zvaničnicima iz Vlade Ruske Federacije i Saveta Federacije Rusije, ocenio da su jednostrani potezi Prištine, kao što je uvođenje taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i usvajanje zakona o formiranju takozvane vojske Kosova, pokazali da EU „nema snagu da pruži garancije da će dogovori postignuti između Beograda i Prištine biti poštovani“.– Ovim potezima Prištine, i izostankom reakcije EU, sahranjen je Briselski sporazum. Sada nam je potreban novi format dijaloga Beograda i Prištine koji bi, umesto pod pokroviteljstvom EU, trebalo da bude vođen u okviru UN, uz posredovanje SAD, Rusije i Kine – istakao je on.

Popović je naglasio da se Rusija snažno zalaže za primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN koja Kosovo tretira kao sastavni i neotuđivi deo Srbije.

– Rusija će nastaviti da pruža principijelnu podršku očuvanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova – rekao je on.

KOMENTARI6 komentara

 1. test01 says:

  Nadam se da je ovo tacno mada dokle god je zapadna marioneta na vlasti u Srbiji sa svojom neukom svitom, Srbija ce da propada (a sada je skoro dostigla dno - ne izlazi narod dzaba u tolikom broju na proteste)!

  • Slobodanka says:

   Zapadna marioneta da li svojevremeno bio je i Viktor Černomirdin ruski izaslanik za rešavanje naše krize 1999 godine? Kada je početkom juna 1999 godine pritiskao Miloševića da prihvati ultimatum zapadnih sila i povuče naše vojne snage sa KIM i ono što je još gore da na KIM-u nakon našeg povlačenja budu raspoređene natovske vojne snage Černomirdin je prvenstveno vodio računa o tadašnjim interesima Rusije na Zapadu. Nije tada pitao ni ruski narod šta misli, nego tada Srbija tj. SR. Jugoslavija prestala je biti slovenska sestra ili brat. Možda sada pozicije Rusije prvenstveno vojne jesu značajno bolje, ali ostale nisu. Posle svega ne mogu baš bezrezervno da dajem poverenje. Tada te 1999 godine sudbina Kosova i Metohije, a time i sudbina Srbije postala je predmet kusuranja u igrama velikih sila. Posle doživljavam kao perfidnu ironiju kada se iz Rusije čude koliko smo pali i na šta smo spali. A kada će sile prestati da se poigravaju sa sudbinama manjih i malih država, to ipak pouzdano ne znamo. Neka nam je dragi Bog upomoć.

  • pravda says:

   Postovani, Ko dovede ovaj narod u ovu bedu OTPORASI. Djindjicevci su bacili atomsku bombu na srpski narod,da je i malo pravde oni bi bili na vesalima,a nebi danas prodavali pamet gladnom narodu.Sto nespomenu kapitena-e Vu..D.........,Vlah.....,Din....,Dje....,Djil...,,,i ostale BITANGE Zbog njih nasa deca nemaju buducnost,zbog njih nasa deca moraju da budu roblje-sluge,ako ne u njihovoj onda sto je jos gore u svojoj kuci. A ovaj narod na ulici su DJILASove sluge .Kako niko ne postavi pametno pitanje kako to da je narod toliko osiromasio a samo OTPORasi SE OBOGATILI,ž-Kazite mi da lazem i ja cu se izvinuti.

  • Velika Metla says:

   test01,upravo tako! Pa nisu naci-amerikanci postavili ove da vladaju Srbijom za interes Srbije!

 2. Vesko says:

  Apelujem na Rusiju da se vrati ne samo u proces u vezi Kosova, nego i na Kosovo sa svojim trupama jer za to imate 100% pravo po UN Rezoluciji 1244 u cijem kreiranju i donosenju ste ucestvovali, a koja je sada prekrsena jednostarnim akcijama Siptara stvaranjem Vojske Kosova sto ugrozava mir i stabilnost citavog Balkana!! Rusija ima to pravo i nije joj potrebna nicija dozvola da se vrati na Kosovo sa vojskom, cak ni Srbije jer je Kosovo UN Protektorat po UN Rezoluciji 1244 jos uvijek dokle god se ne rijesi spor sa Siptarima SPORAZUMNO!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *