РУСИЈА ШОКИРАЛА ЗАПАД: Први снимак лансирања моћног „Авангарда“; ПУТИН: Ово је озбиљан догађај (ВИДЕО)

РУСИЈА ШОКИРАЛА ЗАПАД: Први снимак лансирања моћног „Авангарда“; ПУТИН: Ово је озбиљан догађај (ВИДЕО)

26 децембра 2018

Министарство одбране Русије је према наређењу председника Владимира Путина у среду извело успешно лансирање ракете „Авангард“ са хиперсоничном крстарећом борбеном јединицом, саопштила је прес-служба Кремља.

ПУТИН: ОВО ЈЕ ОЗБИЉАН ДОГАЂАЈ

Председник Русије Владимир Путин сумирао је са члановима Владе Русије овогодишње резултате рада и низ актуелних задатака, саопштила је раније прес-служба Кремља.

„Путин се, по традицији, уочи Нове године састао са члановима Владе. Током састанка је планирано да се разговара о резултатима рада ове године, питањима социоекономског развоја земље, као и о низу актуелних задатака“, наводи се у саопштењу.

Путин је на почетку састанка са руском Владом најавио завршетак успешних тестова новог руског оружја — хиперсоничног система „Авангард“. „Знате, у обраћању сам говорио о новим врстама руског оружја, укључујући пре свега и хиперсонично оружје. Једно од њих је интерконтинентални систем, хиперсонични систем ’Авангард‘. По мом наређењу, индустријска предузећа Министарства одбране припремила су и спровела завршна испитивања овог система. Она су управо завршена и то са потпуним успехом“, истакао је Путин.

„Овај догађај (лансирање система ’Авангард‘) нема чак ни чисто национални значај, већ излази ван оквира чисто националних интереса. То је озбиљан догађај“, истакао је Путин.

Он је додао да ће нови тип руског оружја поуздано осигуравати безбедност Русије у наредним деценијама и да ће овај систем ступити на дужност у Оружаним снагама Русије 2019. године.

„У службу руске војске ће 2019. године ступити нови интерконтинентални стратешки систем ’Авангард‘. Биће распоређен први пук у стратешким ракетним снагама. Ово је велики догађај у животу оружаних снага, а и у животу земље. У Русији се појавио нови тип стратешког оружја“, рекао је Путин на састанку са члановима владе.

Путин је такође захвалио члановима Владе за активно укључивање у реализацију националних пројеката и позвао их да заједно са регионалним владама постигну пробој у остваривању постављених задатака.

KOMENTARI3 коментара

  1. Vesko says:

    Leti 20 puta brze od zvuka!! A uz to jos manervise!! Ko god izazove Rusiju da im posalje ove monstrum rakete da ih testiraju na nebu nece se dobro provesti! Posto je hegemonija zapadnih genocidnih hijena bila zasnovana na sili jasno je da je toj hegemoniji sada konacno dosao kraj.

  2. Miraš says:

    Rusiji i zbog veličine teritorije države baš treba hiberbrza raketa za efikasnu odbranu. Npr. od Kalinjingrada do Vladivostoka ima 10.400 km. Od Sankt-Peterburga do Vladivostoka ima oko 9.600 km, a na jug do Mahačkale (Dagestan) ima oko 2500 km. Anakonda se namešta u blizini zapadnih granica Rusije, htela bi i na dugački Severni morski put, a posebno je zanima južna strana Rusije. Ukupne dužina granica Rusije je — 60.933 км, a od toga su morske granice 38.808 км. Poredjenja radi ukupna dužina granica Srbije je 2.114 km. Uspeh je da hiper brzo raketa stiže do bilo koje tačke u tako velikom prostoru, da je tokom leta neuhvatljiva i da likvidira neprijatelja. Ovo je bez zemalja saveznica, a i one su predviđene za odbranu. Naravno Avangard je predviđen za bilo koju tačku na svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u