РУСИЈА ШОКИРАЛА ЗАПАД: Први снимак лансирања моћног „Авангарда“; ПУТИН: Ово је озбиљан догађај (ВИДЕО)

RUSIJA ŠOKIRALA ZAPAD: Prvi snimak lansiranja moćnog „Avangarda“; PUTIN: Ovo je ozbiljan događaj (VIDEO)

26 decembra 2018

Ministarstvo odbrane Rusije je prema naređenju predsednika Vladimira Putina u sredu izvelo uspešno lansiranje rakete „Avangard“ sa hipersoničnom krstarećom borbenom jedinicom, saopštila je pres-služba Kremlja.

PUTIN: OVO JE OZBILJAN DOGAĐAJ

Predsednik Rusije Vladimir Putin sumirao je sa članovima Vlade Rusije ovogodišnje rezultate rada i niz aktuelnih zadataka, saopštila je ranije pres-služba Kremlja.

„Putin se, po tradiciji, uoči Nove godine sastao sa članovima Vlade. Tokom sastanka je planirano da se razgovara o rezultatima rada ove godine, pitanjima socioekonomskog razvoja zemlje, kao i o nizu aktuelnih zadataka“, navodi se u saopštenju.

Putin je na početku sastanka sa ruskom Vladom najavio završetak uspešnih testova novog ruskog oružja — hipersoničnog sistema „Avangard“. „Znate, u obraćanju sam govorio o novim vrstama ruskog oružja, uključujući pre svega i hipersonično oružje. Jedno od njih je interkontinentalni sistem, hipersonični sistem ’Avangard‘. Po mom naređenju, industrijska preduzeća Ministarstva odbrane pripremila su i sprovela završna ispitivanja ovog sistema. Ona su upravo završena i to sa potpunim uspehom“, istakao je Putin.

„Ovaj događaj (lansiranje sistema ’Avangard‘) nema čak ni čisto nacionalni značaj, već izlazi van okvira čisto nacionalnih interesa. To je ozbiljan događaj“, istakao je Putin.

On je dodao da će novi tip ruskog oružja pouzdano osiguravati bezbednost Rusije u narednim decenijama i da će ovaj sistem stupiti na dužnost u Oružanim snagama Rusije 2019. godine.

„U službu ruske vojske će 2019. godine stupiti novi interkontinentalni strateški sistem ’Avangard‘. Biće raspoređen prvi puk u strateškim raketnim snagama. Ovo je veliki događaj u životu oružanih snaga, a i u životu zemlje. U Rusiji se pojavio novi tip strateškog oružja“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

Putin je takođe zahvalio članovima Vlade za aktivno uključivanje u realizaciju nacionalnih projekata i pozvao ih da zajedno sa regionalnim vladama postignu proboj u ostvarivanju postavljenih zadataka.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vesko says:

    Leti 20 puta brze od zvuka!! A uz to jos manervise!! Ko god izazove Rusiju da im posalje ove monstrum rakete da ih testiraju na nebu nece se dobro provesti! Posto je hegemonija zapadnih genocidnih hijena bila zasnovana na sili jasno je da je toj hegemoniji sada konacno dosao kraj.

  2. Miraš says:

    Rusiji i zbog veličine teritorije države baš treba hiberbrza raketa za efikasnu odbranu. Npr. od Kalinjingrada do Vladivostoka ima 10.400 km. Od Sankt-Peterburga do Vladivostoka ima oko 9.600 km, a na jug do Mahačkale (Dagestan) ima oko 2500 km. Anakonda se namešta u blizini zapadnih granica Rusije, htela bi i na dugački Severni morski put, a posebno je zanima južna strana Rusije. Ukupne dužina granica Rusije je — 60.933 km, a od toga su morske granice 38.808 km. Poredjenja radi ukupna dužina granica Srbije je 2.114 km. Uspeh je da hiper brzo raketa stiže do bilo koje tačke u tako velikom prostoru, da je tokom leta neuhvatljiva i da likvidira neprijatelja. Ovo je bez zemalja saveznica, a i one su predviđene za odbranu. Naravno Avangard je predviđen za bilo koju tačku na svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *