РУСИЈА УПОЗОРАВА: Америка изазива

RUSIJA UPOZORAVA: Amerika izaziva

1 septembra 2020

Ambasada Rusije u Vašingtonu saopštila je da su vojne vežbe oružanih snaga SAD koje se održavaju u Estoniji u neposrednoj blizini ruskih granica opasne i provokativne.„Rusija je više puta predlagala Americi i njihovim saveznicima da ograniče aktivnosti treninga i obuke i da vojne vežbe održavaju dalje od ‘kontakt linije’ Rusija-NATO. Smatramo da je delovanje oružanih snaga u Estoniji provokativno i izuzetno opasno za regionalnu stabilnost“, navodi se u saopštenju ruske ambasade.

Ruska strana se pita kako bi reagovali Amerikanci u slučaju održavanja sličnih vežbi ruske vojske kod granica SAD.

„Čemu demonstrativno zveckanje oružjem? Kakav signal NATO zemlje žele da pošalju? Ko zaista podstiče napetost u Evropi? Sve se odigrava u svetlu zaoštravanja političke situacije u tom regionu evropskog kontinenta“, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  Rusija zapravo kaže da nema novaca adekvatno parirati neprestanim USA-Zapad vojnim vježbama na svojim granicama!

  • hzw says:

   SAD su najaduzenija, bakrot drzava. Pogodi zasto.

  • ktp says:

   Tipican rezon prozapadnog degencica. Naravno da nema para za nesto sto nema bas nikakav efekat ni upotrebnu vrednost, a onda pogodi sto je USA najzaduzenija drzava ikad, zasto imaju satorske gradove, kao i svi oni koji ih prate u vazalstvu? Recesija Zapada je bas zato u toku. A Rusija ima para za razvoj Krima, Donbasa, vakcine za Covid, hipersonicne rakete, za onemogucavanje parazitiranja nad sirijskom i libijskom naftom od strane Nato parazitskih naroda gde ih tuku vojno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *