РУСИЈА УПОЗОРАВА: Не покушавајте да блокирате Венецуелу

RUSIJA UPOZORAVA: Ne pokušavajte da blokirate Venecuelu

20 avgusta 2019

Moskva upozorava SAD — da ne uvode blokadu Venecueli, a o pitanju povećanja nelegalnog pritiska sankcijama će se raspravljati i tokom razgovora šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i potpredsednice Venecuele Delsi Rodrigez, izjavio je Sergej Rjabkov, zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Rjabkov je izjavio da je Rodrigezova imala u Moskvi već nekoliko razgovora i „da će kontakti sa njima biti nastavljeni na različitim linijama“.„Naravno, razmotrićemo protivzakonite i nelegalne mere uticaja sankcijama i pokušaje da se uspostavi blokada (Venecuele). Mi upozoravamo Vašington da ne čini nepromišljene koraka u toj sferi“, rekao je Rjabkov.

Rodrigezova će imati sastanak sa Sergejem Lavrovim 21. avgusta.

Admiral Kreg Foler, šef Južne komande američkih oružanih snaga, izjavio je da je Ratna mornarica SAD spremna da izvede potrebne operacije protiv Venecuele.

„Američka mornarica je najjača na svetu. U slučaju donošenja političkog rešenja o korišćenju flote, siguran sam da ćemo moći da uradimo to što treba da bude urađeno“, rekao je Foler.Admiral je ovo izjavio tokom vojnih vežbi koje sprovode SAD sa nekoliko država Južne Amerike, u blizini brazilske obale. On je dodao — da su ove vojne vežbe signal predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, kao i njegovim partnerima.

Ranije su mediji pisali da Donald Tramp razmatra uvođenje blokade Venecueli.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    blokada je akt rata, videćemo da li će USA da se usude da urade tom biće mnogo galame u UN ali oni itako planiraju da izbace tu organizaciju iz amerike.Sve je očiglednije KO hoće da osvaja svet o ko misli da je csve njegovo.Za sada mogu još da se sile ali to vreme prolazi jer sve veće države su shvatile poruku i već 2 decenije se ubrrzano naoružavaju,zato u americi kukaju da nema dovoljno para za armiju jer ekspnencijalno im rastu potrebe svakih pet god.i jasno im je da uskoro neće moći ceo svet da drže pod oružanom kontrolom ili pretnjom.To je onda kraj imperrije jer pre svega nesmetana dominacija američke vojne sile koja je uz laži i ekoomske pritiske držala čitave regione u posušnosti se sada svode na golu silu i to će trebati ozbilje snage u toj priči.Oni tto ne mogu da izdrže a ako dodje i do sukoba negde i to većih sukoba tek onda će da splasnu.ovo što se dešava sa USA je u stvari upravp zloćin prema gradjanima USA oni su sledeća meta bankarskih pljačkaša.Napada na venecuelu je totalno nepotreban i isceniran sukob alui u globalnoj sliki bacanja USA na kolena to je deo mozaika.Treba BEEŽAT što dalje od bilo čega što ima veze sa amerikom to je dobar politički recept za sve manje nacije jer prvo će oni "saveznike i prijatelje" da gurnu na panj.To se sada dešava sa j.korejom recimo toj državi preti TEŠKA i OPASNA kriza u dogledno vreme a možda i rat.Lep momenat da USA golem uzme transfuziju krvi za sopstveno samo-održanje.I to BUKVALNO DOZU KRVI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *