РУСИЈА УПОЗОРАВА НЕМАЧКУ! Ево шта је Путин поручио

RUSIJA UPOZORAVA NEMAČKU! Evo šta je Putin poručio

2 decembra 2020

Nemačka vlada krenula je klizavim putem interpretacije Konvencije za zabranu hemijskog oružja, zapetljavajući svojim odgovorima situaciju u vezi sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim, izjavio je stalni predsednik Rusije pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja

(OZHO) Aleksandar Šuljgin.

„Naši nemački partneri stupili su na veoma klizav put tumačenja odredbi hemijske konvencije u svojim interesima. Jednostavno rečeno, stali su na put nepoštovanja odredbi hemijske konvencije“, rekao je on za RT.Prema njegovim rečima, u ponedeljak je 56 zemalja-članova OZHO potpisalo apel Rusiji da obelodani okolnosti navodne primene hemijskog oružja protiv Navaljnog.

„Mi sami bismo želeli da shvatimo šta se tamo dogodilo. Priča je vrlo mutna, sa tamnim mrljama“, rekao je.

Šuljgin je istakao da je ta priča još više zbunjuje u svetlu nedavno objavljenih odgovora Nemačke na 76 pitanja poslanika Bundestaga.

„Vidi se da je nemačka vlada želela da izbegne brojna neprijatna pitanja. Stalno se pojavljuju fraze da ‘federalna vlada ništa o tome ne zna’, ‘nije upućena’, ‘ona ne zna’“, dodao je on.

Objavljivanje prepiske sa OZHO za pomoć o Navaljnom

Istovremeno, on je naglasio da se Rusija nada da će, prema dogovorima sa Tehničkim sekretarijatom OZHO, ubrzo biti objavljena cela prepiska o temi zahteva ruske strane za tehničku pomoć o slučaju Navaljnog.

„Rusija i Tehnički sekretarijat OZHO nastavljaju da usaglašavaju modalitete tehničke saradnje u slučaju Navaljnog, uključujući njegove različite aspekte, kao što su logistički, pravni, tehnički, operacioni i drugi. Za sada se ne čini da je moguće predvideti kada i kako će se završiti tekuće diskusije“, izjavio je Šuljgin.

Kako je rekao, Rusija je 6. oktobra uputila zahtev Tehničkom sekretarijatu.

„Posle skoro dva meseca moramo da konstatujemo da se ništa nije promenilo. Rad na parametrima se oteže, pri čemu očigledno ne našom krivicom. Ostavljamo čitaoce ove poruke da sami procene činjenice koje smo naveli. Ovo će biti utoliko lakše, jer će vrlo brzo, kako se nadamo, u dogovoru sa Tehničkim sekretarijatom, biti objavljena cela prepiska sa predstavnicima OZHO na temu našeg zahteva za tehničku pomoć“, rekao je stalni predstavnik.

Vlada Nemačke je 24. novembra objavila odgovor na parlamentarni zahtev „Alternative za Nemačku“ o situaciji oko Navaljnog. Na većinu pitanja nije detaljno odgovoreno.

Podsetimo, ranije je u izjavi ruske delegacije pred otvaranje 25. zasedanja Konferencije država-članica Organizacije o zabrani hemijskog oružja (OZHO) navedeno da je Nemačka prešla na direktno povređivanje Konvencije o zabrani hemijskog oružja, odbivši da sarađuje sa Rusijom u vezi sa incidentom sa Aleksejem Navaljnim.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivana says:

    Putine kad nemci pobiju po ko zna koji put milione Rusa vi im oet sve oprostite ko i Srbi hrvatima. Tako mudro i pametno pravo slovenski jer da smo ih pobili na vreme kao šta su oni radili s nama ko bi nas uvek ponovo klao i mrcvario, ko? Samo tako pravo pravoslavno samo opraštati do poslednjeg našeg vernika a naš neprijatelji neka slobodno vrše genocid za genocidom imaju na kome ovaca ko u toru. Genocid je počistio Krajinu od Srba, čisti se srpsko Kosovo, po malo i Srpska Crna Gora i Makedonija od Srba. Isto tako u Ukrajini fašisti bez odgovornost tamane Ruse, Azeri uništavaju pravoslavna groblja ko i šiftari na Kosovu itd. Nigde kraja širokoj glupoj slavenskoj i pravoslavnoj duši.

  2. Ivana says:

    Sad ako nam Putin bude pomagao ko pravoslavnim Armencima protiv muslimana Azera ima da nas nema. Srbi verovali u moć Rusije ali verujemo sve manje i manje. Sve naredbe novog svetskog portka izvršio je putko ko i merkelica ili ameri razlike niđe nama pa?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *