РУСИЈА УПОЗОРАВА СРБИЈУ: Чувајте се браћо, Запад код вас спрема „обојену револуцију“ и хаос!

RUSIJA UPOZORAVA SRBIJU: Čuvajte se braćo, Zapad kod vas sprema „obojenu revoluciju“ i haos!

29 juna 2016

2a3c3873eeff5bb849b4e8d08df9703bVladajuća Jedinstvena Rusija (JR) pozvala je partijske partnere na Balkanu da se bore sa pokušajima “obojenih revolucija”, koje, kako je ocenila, sprovode spoljne sile zarad destabilizacije situacije na prostoru bivše Jugoslavije.

Takođe, Jedinstvena Rusija je pozvala te zemlje da slede iskustvo Rusije u suprotstavljanju “obojenim revolucijama”.

U saopštenju JR se navodi da je visoki funkcioner te partije Sergej Železnjak u susretu sa predstavnicima Srpskog pokreta Dveri i Demokratske partije Srbije u Moskvi “razmotrio pretnje širenja ‘obojenih revolucija’, takozvanih ‘nenasilnih promena režima’ na postjugoslovenskom prostoru, čiji je cilj destabilizacija socijalno-političke situacije u Srbiji, republici Srpskoj i Makedoniji”.

Železnjak je ocenio da je u “bivšoj Jugoslaviji, kao i u Ukrajini i u mnogim drugim zemljama, dobro poznato ko i kako inicira ‘nenasilne proteste’ i do kakvih tragičnih događaja oni dovode”, preneo je sajt JR.

“Savršeno je jasno da sadašnja serija protesta u Beogradu u kojoj su kao ‘posmatrači’ učestvovali predstavnici Stejt departmenta, kao i niz protesta u Banjaluci i Makedoniji, imaju jasne priznake operacije destabilizacije situacije na Balkanu, koju sprovode spoljne sile”, naveo je Železnjak.

Navodi se da JR izražava “odlučan protest protiv takvih metoda, koje mogu da imaju kao posledicu nasilni scenario razvoja događaja”.

“Naša država i partija imaju uspešno iskustvo borbe sa takvim pokušajima mešanja u naše unutrašnje stvari”, rekao je Železnjak, dodajući da je Rusija posle masovnih protesta građana u Moskvi nakon parlamentarnih izbora 2011. godine donela niz ograničavajućih zakona.

Ukazao je da su ti zakoni uveli posebna pravila za NVO koje se “bave političkim radom i finansiraju se sredstvima iz inostranstva”.

“Neophodna je konsolidacija svih zdravih snaga društva na osnovu ideja i vrednosti koji okupljaju naciju i oslobađaju je od pokušaja nametanja tuđih rešenja spolja”, navode iz JR.

Inače, JR je saopštila da je sa partijama iz Srbije potpisala zajedničku deklaraciju.

Na marginama Kongresa JR je potpisala Deklaraciju sa osam političkih partija iz pet zemalja balkanskog regiona, koja se zalaže za stvaranje vojno neutralne teritorije u Jugoistočnoj Evropi.

KOMENTARI6 komentara

 1. dejan says:

  NEMA OD TE SRBIJE NISTA PREDALI SU 140 000 LJUDI KOSOVU VOJNICI SU U NATO PAKTU SLIKAJU SE S TUDMANOVIM SPOMENIKOM

 2. Ivan Grozni says:

  Jedinstvena Rusija verovatno nezna stanje u nasoj vojsci. Daviniceva restruktura Srpske Vojske dvela je da je nemamo. NATO nas je snabdeo savetnicima tako da su nasu vojsku sveli na udruzenje obozavalaca neprijatelja. Cast pojedincima. Hrvati nam indoktriniraju potpukovnike pukovnike mozda i generale. Sad ce sigurno poslati nekog i u Albaniju. I tamo ima sta da nauce. E Srbijo Srbijo. Kud ides? Pet stotina godina se borimo za nezavisnost i ni trideset godina nismo bili nezavisni, predajemo se dobrovoljno Jugo-kriminalcima, EU NATO i ko zna kome jos. Hiljade zivota smo dali da bi mogli nesposobni politicari da se izivljavaju, izmedju dva klanja. Da je bilo drugacije nebi bilo Jasenovca, Jadovna,Sremskog fronta i drugih stratista gde su iskljucivo Srbi stradali.

 3. mladic says:

  ako rusija nezna stanje vojske u sbiji onda znadu srbi srbije sto daju svoju decu da idu na rusiju imali srba u srbiji

 4. Baja says:

  Ala ste se pogubili sudjedi moji mili alo vam treba nesti tvrdo da se dohvatite ja cu vam ga pruziti u obe ruke hagahagsdafata

  • n.n says:

   becki konjusar utera ti slon do jaja!

  • ajduk s says:

   Maco, parada ti je u septembru! Nestalo nastranih kod vas? Sumnjam! Mora da su te svih milon odradili pa tražiš dalje al slaba ti je ponuda u nas!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *