РУСИЈА УПОЗОРИЛА АМЕРИКУ: „Са С-300 затарамо небо над Сиријом!“

RUSIJA UPOZORILA AMERIKU: „Sa S-300 zataramo nebo nad Sirijom!“

6 oktobra 2016

p1646357

Rusija je upozorila Vašingtona i Pentagon da ona – zajednom sa PVO vladinih snaga Damaska može zatvoriti nebo nad Sirijom.

Doduše, nije to učinila sa najvišeg nivoa. Nema sumnje:  iz taktičkih razloga.

Član komiteta Saveta Federacije za spoljnu politiku – Igor Morozov – ukazao je da se u Siriji ne nalaze samo ruski raketni sistemi S-400 i S-300. Naglasio je da u toj bliskoistočnoj zemlji „deluju i drugi sistemi PVO koji će ohladiti usijane glave“.

Odmah je dodao da nad Sirijom – bude li potrebno – može biti stvorena zona zabranjena za letove:

„U okvirima vojno-tehničke saradnje dve zemlje, Damasku smo isporučili niz sistema među kojima su „Buk-M1“ i „Ose“ i neki drugi. To znači da Sjedinjene Države ne mogu u Siriji ponoviti ono što su uradile u Iraku. Sirijska PVO je spremna za odbijanje napada svih mogućih letelica“.

Morozov je istovremeno upozorio: „Povrh svega, Amerikanci – ako pokušaju sa udarima – mogu povrediti naše savetnike i instruktore, a to bi povuklo za sobom uzvratne mere Moskve. A te mere bi mogle da uključuju i stvaranje nad Sirijom bespilotne zone“.

Reči senatora Morozova su reakcija na pisanje lista The Washington Post da se u Vašingtonu razmatra mogućnostameričkih avio-udara po sirijskoj armiji, pre svega u Alepu i oko njega.

Vrh SAD  ovo nije demantovao, ali je portparol Bele kuće, Džoš Ernest, izjavio da bi takvi udari sa sobom nosili rizik da dođe do konfrontacije sa Rusijom.

Sve ovo će biti u dometu S-300 iz Tartusa

Ekspert ruske Asocijacije vojnih politikologa – Oleg Glazunov – ocenio je da Amerikanci zaista mogu početi da tuku objekte i položaje sirijske armije:

„Takva verovatnoća postoji. Nije Rusija tek tako prebacila u Siriju raketne zenitne sisteme S-300. Moskva je spremna da ih primeni. To neće dovesti do novog svetskog rata. Uostalom, mi smo već obarali američke avione i u Koreji i u Vijetnamu. Ali, Putin je već stavio do znanjada sa strane Rusije nikakvih više ustupaka neće biti jer se sada u Siriji rešava pitanje – da li je Rusija igrač koji je spreman da zaštiti interese svojih saveznika. Igrač sa kojim se može računati. Ili će Rusija početi ponovo da uzmiče – kao tokom proteklh 25 godina.“

(Fakti.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Koliko bi amerikanci izdržali bez štampanja dolara bez pokrića? Pa još i u sankcijama? ( ne drži dolar američka privreda, već svetska privreda)

 2. jeremija says:

  Dok ostali ne prestanu sa koriscenjem nepokrivenog dolara i oni su saucesnici u americkom kriminalu. Na zalost, cak i Rusi se nisu odrekli dolara. Novi Sv. rat bice u funkciji ukidanja novca kakvog znamo, kontrola ce biti potpuna. Dolazi digitalno ropstvo.

  • Goran says:

   To digitalno ropstvo dolazi samo od Amerikanaca i zemalja koje su pod njihovom upravom. To ropstvo slijedi i cipiranje ljudi odnosno potpuna kontrola robova - glupa i neobrazovana masa koja zbog GM hrane ne moze da dozivi pedesetu. Rusi tako nesto nikada nisu ni spominjali i ne vjerujem da bi Putin tako nesto priresio svom narodu.

 3. Mlax says:

  To je agenda koja traje dugi niz godina.Zombirati ljudsku poulaciju i naciniti je sto glupljom i poslusnijom i nakon toga istu cipovanjem potpuno kontrolisati.Virtuelni novac smestiti u cip i skratiti zivotni vek na 50 godina gmo hranom.Samo pogledajte primer na autoputu kada se vrsi enp naplata,oni prolaze a ko nema cip on ceka.,,Hocu i ja tako brzo da prodjem,, rece priglup covek neznajuci sta je pozadina svega toga....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *