РУСИЈА упозорила АМЕРИКУ!

RUSIJA upozorila AMERIKU!

26 oktobra 2016

image_1

Američki ministar odbrane Ešton Karter  objavio je da je koalicija koja na Bliskom Istoku ratuje pod rukovodstvom SAD započela pripreme za „operaciju protiv islamske države u sirijskom gradu Raka“.

Po završetku sastanka ministtara odbrane NATO u Parizu precizirao je: „Zajedno sa partnerima, počeli smo da pripremamo teren za operciju izolovanja Rake. Rusija u planiranju budućih operacija oko Rake ne učestvuje“.

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian naglasio je da je zasad prerano da se govori o roku u kojem bi mogla da počne sama operacija, ali je dodao: „Sve se odvija prema pripremljenom  planu“.

Na ovo je već stiglo upozorenje iz Moskve. Doduše ne sa samog vrha, ali simptomatično:

„Rusija je kategorički protiv planova SAD da svoje snage posle zauzimanja Mosula premeste iz Iraka u Siriju radi zauzimanja Rake. Ukoliko do toga dođe – Rusije će uložiti protest“ – izjavio je uticajni član komiteta Saveta Federacije (gornjeg doma parlamenta) za međunarodne poslove Igor Morozov.

Imajući u vidu da je i Hilari Klinton već stigla da kaže da je posle Mosula „neophodno osloboditi i Raku“, Morozov je dodatno ukazao:

„Rusija će kategorički biti protiv jer bi to bilo nezakonito premeštanje američkih snaga u Siriju, s obzirom na to Amerikanci nemaju poziv rukovodstva Sirije. A samo sa dozvolom i pozivom Damaska mogu ući u Siriju“.

Morozov naglašava da bi ulazak trupa SAD u Siriju bio u suprotnosti i sa Ženevskim sporazumima i da bi zato mogao dovesti do velikog vojnog konflikta koji bi trebalo isključiti po svaku cenu.

KOMENTARI5 komentara

 1. opet ja says:

  Prvo skoči pa reci HOP! Nisu još ni ušli u Mosul, a sad bi već na Raku. Zaglaviće se u Mosulu bar do Nove godine. Jedino ako se ISIL povuče. Možda dogovor sa USranima, koji su ih i stvorili... Možda je ovo neko lukavstvo da bi Rusi brže bolje poslali trupe u Siriju.

 2. vlada says:

  Naterati bitange iz Isil-a da napuste Mosul i odu u Siriju,RUSI TREBA DA SVE ZAJEDNO RASTURE BOMBARDOVANJEM,UVEK MOGU DA KAZU,IZVINITE NISMO ZNALI!

  • Željko says:

   Mitomani lažljivi , htjeli su oni gorivo nasuti ali nisu jer je Španjolska za razliku od vas neovisna država i odbila je da agresorska flota naspe gorivo na teritoriju NATO pakta i da još jedna info na krajnjem sjeveru Norveške na norveško - ruskoj granici blizu sjedišta tzv . ruske Sjeverne flote blizu Murmanska iskrcali se američki vojnici , rastežu vam vašu " braću " kao " Orbit " , Sirija , Ukrajina , Baltik i sada krajnji sjever Europe !!

 3. DUSKO says:

  KAUBOJI IZGLEDA JOS NISU UKAPIRALI !!!

 4. Dondon says:

  Pokazivanje misica. Nisam ubedjen da SADisti smeju da zaigraju na krtu kopnena invazija Sirije jer bi sigurno bili bombardovani i napadnuti od strane Sirijske armje, Irana, Russije i Hezbolaha. Sam sudar Rusije i Nato bi ugasio svetlo na planeti zemlji tako da mi sve ovo lici na konacni obracun sa ISIS-om. SADisti su shvatili koje su zlo stvorili zarad rusenja Asada i da je zlo van kontrole pa je zato vreme pokazati da SADisticka Vojska moze biti jednako efikasna kao i Ruska, a to se mora pokazati svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *