РУСИЈА УПОЗОРИЛА ПОЉСКУ И РУМУНИЈУ: Тамо где су америчке ракете, сравнићемо све

RUSIJA UPOZORILA POLJSKU I RUMUNIJU: Tamo gde su američke rakete, sravnićemo sve

30 maja 2015

-Rusija će adekvatno odgovoriti na ono što smatra „neobuzdanim širenjem“ raketne odbrane NATO-a, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Ukoliko dođe do širenja raketnog štita NATO-a, koji je sposoban da presreće ruske interkontinentalne balističke projektile, mi ćemo, kao što smo više puta upozoravali adekvatno odgovoriti na ovu ekspanziju“, rekao je visoki predstavnik tog ministarstva Anatolij Ivanov.

Ruski Generalštab je u aprilu upozorio je evropske zemlje koje planiraju da „ugoste“ raketne instalacije za američki raketni štit, da će Rusija biti prisiljena da cilja na njih.

„Nenuklearne sile u kojima se razmeštaju PRO sistemi su na listi prioriteta za Rusiju“, rekao je načelnik Generalštaba, general Valerij Gerasimov na konferenciji u Moskvi, misleći na Poljsku i Rumuniju, gde su ruski predstavnici upozorili na pretnje koje SAD i NATO predstavljaju za Rusiju.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI7 komentara

 1. mmz says:

  Upozorenje je najavljeno a Vi gospodo pamet uglavu

 2. Pravdaa says:

  Rusija mora očistiti oružje koje joj preti žao mi običan narod ali neka ustanu protiv svojih gazda koi ne misle na narod. Srbija mora ustati da protestuje zato što se to oružje nalazi jako blizu i kada ga budu gađali Rusi imaćemo i mi posledice a ne samo Rumuni.

 3. milanm says:

  Moj je stav da ..... naslov clanka je krivo izabran, nema to nikakvog upozorenja, glupost! Samorazumljivo je da ce se ta podrucja gde su razmesteni raketni sistemi i mjesta sa velikom koncentacijom neprijateljskih odudja, oruzja i vojnika morati bezuslovno eliminisati, onesposobiti. Kako to izgleda Rumuni i Bugari se ne obaziru mnogo na one koje smatraju svojim neprijateljima. Vec vidjeno iz historije!

 4. Stjepan-Zagreb says:

  Tako i treba.Rusija ima pravo da unisti sve vojne ciljeve koji prjete njoj i njenim gradanima.Zasto bi trebalo zaliti nekog ko je doveo na vlast nekog tko ne razmislja glavom vec....kao i ovi moji u RH koji bi rodenu mater prodali da se u vuku u g....Merkelici,EU,a Amerima da i ne govorimSi su im blizi od Slavenske brace.Ali JA nisam glasao za takve.Rusi-unistite sve od kud vam prjeti opasnost pa ako treba i ....Ljepu moju(Ljepa od ludaka).

 5. teletabis says:

  Stvari su vrlo ozbiljne po Srbiju. U Rumuniji se pravi takva baza koja je nekih 50 kilometra vazdušnom linijom udaljena od Brze Palanke. Ako šta padne tamo mnogo toga stradaće u Srbiji. Problem je što Srbija ni reč nije izustila po pitanju izgradnje te baze uz njenu granicu. A da su te baze stavljene na nišan je sasvim normalno, kad njih ne bude onda nema opasnosti za rakete Rusije.

 6. deda mraz says:

  Dragi moji komentatori zaboravili ste da na teritiriji Srbije postoji Americka baza ili Kosovo vise ne smatrate Srbijom.I ove vucibatine sto su na vlasti moraju to narodu objasniti tj. da smo i mi legitimni cilj Ruske odmazde posto smo olosu dozvolili da instalira svoju bazu na Kosovu.Oni imaju od 1990 godine taktiku da idu do kraja i da dobiju sta hocej samo zato sto racunaju da niko nije lud da pocne treci svetski rat.Medjutim Rusi im odavno govore ako te stitove postave da cej ih odma unistiti i posle toga neka oni budu ti pametni koji necej treci svetski rat poceti.

 7. domaci says:

  teletabis, pa Srbija ima najveću nato bazu u Evropi, nedaleko od Vranja. To je legitiman cilj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *