РУСИЈА УПОЗОРИЛА УКРАЈИНУ: Ако нападнете, уништићемо вам све ратне бродове и обалску војну инфрастуктуру

RUSIJA UPOZORILA UKRAJINU: Ako napadnete, uništićemo vam sve ratne brodove i obalsku vojnu infrastukturu

18 novembra 2021

ZVANIČNI Kijev je poluzvanično upozoren da će Crnomorska flota Ruske Federacije – slučaju napada Ukrajine na Krim ili druge ruske teritorije – potpuno neutralisati sve njene ratne brodove i obalsku vojnu infrastrukturu!Moskva je za to izabrala retko korišćenu formu. Izjavu svog „kapetana prvog ranga u penziji“ koji je izjavio da će Crnomorskoj floti RF za to biti potrebno možda i damo 50 minuta.

U najboljem slučaju, naglasio je, po Ukrajinu: „Do 10 sati! Uostalom, to su vojni standardi savremenih armija“.

„Kapetan prvog ranga u penziji“ – što je u mornarici veliki čin – poručio je svima koji to u Kijevu ne znaju, a i njihovim stranim pokroviteljima, da je Rusija – da bi unapred rešila problem mogućeg napada sa ukrajinske strane – oko Krima i iznad poluostrva postavila „mehur zabrane pristupa“.

Dodao je da ruska vojna baza kod Novorosijska raspolaže svim za to potrebnim pomorskim, avijacijskim, artiljerijskim i raketnim i drugim sredstvima.

Precizirao je da ima u vidu i efektive ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, Vazdušno-desantnih snaga i Korpusa pomorske pešadije.

Istovremeno, naglasio je, da ne može da zamisli da Rusija prva napadne Ukrajinu i da će, sasvim sigurno, samo uzbratiti na eventualni napad.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Kijev horor pričama o `ruskoj opasnosti` maskira svoje podrivanje sporazuma iz Minska.

Posebno je ukazao da se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne protivi izazivanju incidenata u Donbasu, nadajući se pomoći Zapada.

Ukrajinski poslanika Renat Kuzmin, iz stranke Opoziciona platforma – Za život, izjavio je da ratoborna retorika Kijeva nije slučajna jer se „sprema za pravi rat“.

Indidkativno je i da je poznati moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov povodom aktiviranja američke mornarice u Crnom moru, rekao da su „Amerikanci okupili grupu brodova radi provociranja“ Rusije, a da bi realna upotreba tih brodovi i aviona protiv Rusije „bila ravna samoubistvu“.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *