Русија упутила прикривено УПОЗОРЕЊЕ Израелу: Охладићемо ВРУЋЕ ГЛАВЕ!

Rusija uputila prikriveno UPOZORENJE Izraelu: Ohladićemo VRUĆE GLAVE!

1 novembra 2018

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je prikriveno upozorenje Izraelu da bi trebalo da se uzdržava od „provokativnih akcija“ u Siriji pošto je Moskva isporučila protivavionske sisteme S-300 sirijskim snagama, javljaju danas izraelski mediji.

– Kao što znate, kako bi se povećao nivo bezbednosti ruskog vojnog personala, letova aviona i zaštitili objekti u Siriji, isporuka ruskih protivavionskih sistema S-300 i Poljana D-4 je završena. Sada ruski savetnici pripremaju sirijsko vojno osoblje za borbeni rad na tim modernim odbrambenim sistemima – rekao je portparol ruskog Ministarstva, general-major Igor Konašenkov, u sredu na brifingu za novinare.Eksplozije odjekuju severom Sirije: Turci kreću u ofanzivu, SDF u panici povlači snage sa Eufrata (MAPA)

– Verujemo da je preporučljivo za „vruće glave“ da adekvatno procenjuju trenutnu situaciju i region i uzdržavaju se provokativnih akcija na teritoriji Sirije – dodao je portparol.

Njegovu poruku objavila je i Ambasada Rusije u Tel Avivu na Tviteru. Iako se Izrael ne pominje, izraelski mediji navode da je to aluzija na obaranje ruskog aviona IL-20 u septembru sirijskim protivavionskim raketama za vreme izraelskog napada.

Rusija je odlučila da isporuči Siriji rakete S-300 nakon tog incidenta u kome je poginulo 15 ruskih vojnika.

Moskva je optužila Izrael za obaranje aviona, tvrdeći da nije na vreme upozorena o planiranom udaru.

Incident je izazvao diplomatsku krizu između Jerusalima i Moskve ali je Izrael nastavio da izvodi vojne akcije u Siriji, rekao je u ponedeljak neimenovani visoki izraelski vojni zvaničnik.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je izjavio da „samo zato što se za nešto ne čuje, ne znači da se ne događa“.

KOMENTARI15 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Rusija MORA koristiti svoje oružje i UNIŠTITI nekog američkog saveznika, S.Arabiju najbolje, ili Izrael. Dok se ne desi da amerikanci ne mogu da zaštite KLJUČNOG saveznika od ruske vojne moći koja je BRUTALNO korištena, provokacija prema Rusiji neće manjkati, a to je za ruski imidž loša stvar, Zapad takve stvari koristi upravo da "dokaže" kako je Rusija slaba kada sebi dopušta provokacije država-patuljaka i kao takva da ne može da zaštiti svoje saveznike među kojima su i Srbi.

  • Slobodanka says:

   Izrael treba oslabiti na više načina. On je sve tako mali tamo najveća vojna sila, u tome najvažnije je da mu stratešku prednost daje to da je on jedina država na B.I. koja ima nuklearno naoružanje. Napraviti nuklearnu ravnotežu u korist Irana i onda će se i Amerikanci manje uplitati na B. Istoku. Oduzeti Izraelu Golan. Rešiti prava Palestinaca u Izraelu na pravedniji način, naravno ne ovako kao što ih sada rešava Netanjahu, podeliti Jerusalim.

   • Deda Micko says:

    Slobodanka, ne pobedjuju hrabri, vec oni koji imaju cime da korumpiraju druge, Izrael uvek druge salje da ratuju za njegove interese. Sta ce im hrabrost, oni to rade mnogo perfidnije i efikasnije.

  • SLAVKO-KNIN says:

   Nesmju Rusi nikog napasti tamo narocito nesmju Izrael.Jer bi im Izrael isprasijo gujcu samo tako.Nesmju ni Saudujsku Arabiju ma nesmju nikog.Rusi su tamo dosli zbog Turske u Siriju.Da bi branili Tursku od Kurda preko koji ce Amerikanci provati da nacnu Tursku i uvedu je u ozbiljan rat.A Turci ce za kontra uslugu Rusima prepustiti Buspur i Dardanele da ga kontrolisu.

   • Slobodanka says:

    Smlato, je li zadovoljstvo pustiti pokvarenoj i priglupoj mašti na volju pa lupetati makar šta. Ne čudi što Bog nekima uzme i pamet jer ne ide ni prosečan IQ uz pokvarenu dušu.

 2. Deda Micko says:

  Sirijci su toliko glupi da ce gadjati sami sebe, zivi bili pa videli.

  • SLAVKO-KNIN says:

   Esu nesposobni samo tako.Neznaju nista ti Arapi.Procita sam naki podatak da je dosad poginilo oko 5 iljada Asadovi vojnika. Usljed nestrucnog rukovanja minsko eksplozivnim sredstvima i oruzjem.To su manjitaje samo take ja nevidim medju Sirijcima nakog skolovanog cojeka iz vojne oblasti.Nake generale i slucno.Sve su to nake cobancine koje nike vojne skole njesu zavrsili.Nije ni cudo sto je Asad dosad izgubijo 300 vojnika.

   • SLAVKO-KNIN says:

    Odnosno 300 iljada a ne 300 napravijo sam lapsus.

   • Milan says:

    Jedina skola je alahakbar i ona ih uci da su druge skole lose. Zato se tamo i ratuje jer ih je najlakse zavaditi. Sto je narod primitivniji lakse ga je zadojiti mrznjom kao na pr. Siptare.

 3. Slobodanka says:

  Od 17.09.2018 - 01.11.2018. ima 44 dana. Evo već 44 dana Izrael nije napravio napad na teritoriju Sirije. Izraelcima je naprosto strašno što imaju toliku pauzu te ne mogu to ni da priznaju nego lažu: "Izrael je nastavio da izvodi vojne akcije u Siriji.", rekao je u ponedeljak neimenovani visoki izraelski vojni zvaničnik.

  • SLAVKO-KNIN says:

   Vidices samo udarnu vjest koja ce vako glasiti.Izraelski avijoni su dali vragu Ruski S300 koji su Rusi prethodno isporucili Siriji.Pored unistenog S300 Izraelski avijoni su unistili i sistem Pancir ubivsi pritom dvadiset clanova posade sistema Pancir.I deset clanova posade S300.Ruski minjistar inostrani poslova tom prilikom je uputijo ostru protesnu notu Izraelskom kolegi.I sa gnjusanjem Lavrov je osudijo mjesanje Izraela u rat u Siriji.Lavrov je jos doda da ce Rusija povodom ovog nemilog dogadjaja sazvati hitnu sjednicu OUNa.Eto vako ce biti kad Izrael krene da unisti taj S300.

   • Slobodanka says:

    Pas laje, vetar nosi.

   • Deda Micko says:

    Na zalost, tako je bilo do sada, nema razloga da verujemo u cudo.

  • pravda says:

   bravo slobodanka

 4. Pera says:

  Do pre neki dan sam verovao u Ruse i Putina, pa kad sam procitao da jevreji sude Olegu Popovu za antisemitizam u sred Moskve, mrka kapa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *