РУСИЈА УСКОРО ЗАПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА

RUSIJA USKORO ZAPOČINJE VAKCINACIJU PROTIV KORONAVIRUSA

20 jula 2020

DIREKTOR moskovskog Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ Alekandar Gincburg izjavio je da bi prva ruska vakcina protiv koronavirusne infekcije mogla da počne da se koristi od 14. do 15. avgusta.

Prema njegovim rečima, druga faza testiranja vakcinu trajaće do 28. jula, nakon čega će njegov Centar podneti zahtev za registraciju koja bi trebala da bude dobijena do 4. avgusta.

Prva faza testiranja se privodi kraju u Institutu za translacionu medicinu i biotehnologije Univerziteta „Sečenov“.

Njegov direktor Vadim Tarasov saopštio je da se svi učesnici eksperimentalnog testiranja osećaju dobro i da su svi – uključujući i one koji su već otpušteni kućama – i dalje pod nadzorom lekara.

Prva grupa testiranih dobrovoljaca otpuštena je 15. jula.

Jelena Smoljarčuk, koja je rukovodila testiranjem, posebno naglašava da su svi dobrovoljci dobro podneli vakcinu.

Tarasov rusku vakcinu naziva „prvom svetskom vakcinom protiv koronavirusa“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Slobodanka says:

  Neka bude uspešno.

 2. Ivke says:

  Pa zar i ti sine Brute?

  • test01 says:

   Izgleda da i Rusi igraju korona igru...

  • Slobodanka says:

   Ivke, Amerikanci odavno skupljaju ruski biološki materijal. Zato bi bilo veoma naivno da Rusija ne reaguje na ovu epidemiju. Po broju stanovnika Rusija je deveta zemlja u svetu, a četvrta je po broju dosad evidentiranih slučajeva zaraze. U poledjini puštanja virusa i ekstremno visoke medijske propraćenosti je cilj da zarade bogate kompanije na Zapadu, pored ovog ima još ciljeva. Ali Rusija ako bi prva proizvela vakcinu i ako bi počela značajno da je izvozi te planirane zarade za Gejtsa i družinu od vakcina biće samo manje. Jednom rečju: pita je napravljena ali odnela je maca. Ruska maca.

 3. Archelay says:

  Rusima je bogom dato da kreiraju matematiku i fiziku.A sto se tice medicine mislilo se da je to primat Zapadu.E sada ispada da upravo medicinom spasavaju svet.Svaka im cast.A kada se uzme u obzir govor Amerikanke Nulan(da SAD mogu koga hoce,kad hoce i ako hoce da ubija i bomarduje}onda,zna se.Mi fizicki opstajamo blagudareci ruska moci i ruske politike.Oduvek je tako bilo i tako ce ostati posebno sto sada to i Kinezi rade.

 4. uddu says:

  Evo,toliko od ovog vašeg Putina !Sada svi rusofili na red za bocu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *