РУСИЈА УСВОЈИЛА ДОКУМЕНТ о НАТО бомбардовању Југославије

RUSIJA USVOJILA DOKUMENT o NATO bombardovanju Jugoslavije

13 marta 2019

Vojna operacija NATO-a protiv suverene Savezne Republike Jugoslavije je pretvorilo Alijansu u glavnu opasnost za bezbednost u svetu, a nekažnjavanje odgovornih dovelo je do novih tragedija u Siriji, Iraku i Libiji, saopštio je Savet federacije Rusije.

Kako se navodi u dokumentu koji je Gornji dom ruskog parlamenta usvojio povodom predstojeće 20. godišnjice od početka vojne agresije protiv SRJ, ta vojna operacija odrazila se na dalji razvoj uzajamnih odnosa između evropskih država i negativno se odrazila na njihovo međusobno poverenje.Na žalost, ističe se, lekcije nisu naučene i NATO je nastavio da koristi vojnu silu protiv drugih suverenih država – Iraka, Libije i Sirije, a danas se takve pretnje mogu čuti i protiv Venecuele, Kube i Nikaragve.

Ruski senatori podsećaju da je NATO prilikom bombardovanja Jugoslavije koristio municiju punjenu osiromašenim uranijumom, što je dovelo do mnogobrojnih žrtava među civilima.

Pored toga, priznanje nezavisnosti Kosova koje je usledilo 2008. godine od čitavog niza zemalja Zapada predstavljalo je sam onastavak onoga što je započeo NATO – podrška separatizmu i konflikta na teritoriji bivše Jugoslavije.

Iz Saveta federacije Rusije tvrde i da je faktičko otcepljenje Kosova i Metohije presedan u međunarodnim odnosima koji je krajnje zakomplikovao rešavanje postojećih konflikata kada je reč o nepriznatim državama, pogotovu ako se u obzir uzme činjenica da se u Moldaviji, Gruziji i Ukrajini Zapad ponaša dijametralno suprotno.

Dodaje se i da vojna operacija članica NATO-a predstavlja akt agresije protiv suverene države, stoga bi inicijatore ovog zločina trebalo pozvati na odgovornost. S tim u vezi Savet federacije Rusije pozvalo je parlamente država širom sveta, ali i međunarodne organizacije poput UN, ZND, ODKB, OEBS i Evropski parlament da osude agresiju Alijanse protiv SRJ i preduzmu sve korake kako bi se sanirale posledice.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. mrak says:

  A sta radi veliki faraon za to vreme?

  • parla says:

   A šta radi, šta to Rusi osvajaju?

 2. mrak says:

  A sta radi veliki faraon za to vreme?

  • Ivana says:

   Sad će Vučko da se pobuni ne sme mu niko dirati eu, vatikan i ameriku od njih dobo živi.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Konačno su krenuli da pozivaju na gonjenje zapadnih nacista.

  • Velika Metla says:

   Živorade,prvo neka uhapse Šredera,dostupan im je! Tek tada ću početi da im verujem! Pre toga NIKADA! Nemoj samo da mi Rusi,ili neko drugi kaž e da je bio,Šreder,ne informisan i nije znao za "caku"! Jer fukcija koju je obavljao ne daje mu za pravo da ne poznaje istoriju,kao i aktuelne događaje! Kod mene ga ništa ne može opravdati,kao ni Ruse što vodaju Šredera kao mečku po selu,umesto da ga uhapse za ratni zločin! Kad već ovako kvalifikuju naci-nato agresiju na SRJ!

   • Istina booli says:

    Posle Vukovra vas je trebalo bombardovati....

 4. deda mraz says:

  Napokon, ko ceka taj doceka e sad moramo i mi da osnujemo jednu Srpsku stranku koja ce u svome programu jasno da usvoji ko proda Kosovo da ce kad tad odgovarati za veleizdaju.

 5. Vesko says:

  Pa sta ceka Rusija 20 godina? Sto ne uhapsi Sredera, on je izdao naredbu za agresiju i po medunardnom pravu je ratni zlocinac!! A Srbija Toni Blera kojeg seta po Beogradu?!

 6. petrovgrad says:

  Rusija je najbogatija zemlja na svetu sa svim resursima prirodnim i ljudskim. Njen standard je veoma niski spram bogatstva. Kuvajt ima veliki standard, jer je bogat, a toko je i sa Emiratima, Katarom, Zašto Rusi nisu bogati. Odgovor je jednostavan, jer su i dalje kolonija zapada. Zapadnjaci Rusima malo ofarbanog papira(dolara bez pokrića) Rusi njema tone rude. Kad se Rusi oslobode dolara onda ću verovati da je kraj zapadu. Na sreću Rusija je krenula da izbacuje te ležnjake, pa će uskoro Kina i Indija. Trampa je zakon i ulaganje u izgradnji a ne lažnjaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *