РУСИЈА УВЕЛА САНKЦИЈЕ ХАГУ: Путинов човек у УН очитао лекцију крвопијама! Открио и зашто ПРОГОНЕ СРБЕ! (ВИДЕО)

RUSIJA UVELA SANKCIJE HAGU: Putinov čovek u UN očitao lekciju krvopijama! Otkrio i zašto PROGONE SRBE! (VIDEO)

18 jula 2019

Haški tribunal odbio je da sprovede istragu zločina NATO koji je pre 20 godina počeo vojnu ofanzivu protiv SRJ.

Umesto toga stvorio je mit da je isključivo Beograd kriv za rat na Balkanu. Okrivio je Srbe, a sve ostale zaštitio od krivice.Ovo je danas, na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj radu Mehanizma za međunarodne krivične tribunale (naslednik Haškog tribunala) poručio zamenik stalnog predstavnika Ruske federacije u UN, Genadij Kuzmin.

Kuzmin je rekao da je za Rusiju NATO ofanziva na SRJ značajna jer su meti najviše bili civili i civilna struktura, rezidencijalne oblasti Beograda, a u napadima su odneti životi civila i dece.

Govoreći o presudama Haškog tribunala, Kuzmin je rekao da su presude Gotovini, Oriću i Haradinaju sramotne, a da je Mehanizam nastavio sa takvom praksom.

– Ponovljeno suđenje i još oštrija kazna za Karađića to ilustruju. Tako je i u slučaju Mladića. Takve presude uvek prati agresivna medijska propaganda i pritisak na sudije. Pritiskom u vezi sa slučajem nepoštovanja suda (optužbe protiv radikala Vjerice Radete i Petra Jojića), Mehanizam pokušava da produži svoje postojanje.

Kuzmin je kazao da je Rusija zabrinuta zbog zdravstvenog stanja Ratka Mladića jer ne može da iz nezavnisnih izvora potvrdi da on dobija adekvatnu medicinsku pomoć.

– Dok se takva situacija ne promeni, Rusija neće moći da uplaćuje novac u budžet za rad Mehanizma.

 

 

KOMENTARI5 komentara

 1. uf says:

  Svaka vam cast mila braco.

 2. Milan says:

  Rusija je sve dosad finansirala Haški tribunal! Tek sada odustaju, a kad je sasvim sigurno pravi srpski vojni kadar uništen. Dok su u tome učestvovali još su nas onako usput cinično pitali: Zašto u Srbiji nema Srba. Kako bi se Rusi osećali da mi učestvujemo u finansiranju nekog novog Haškog tribunala koji bi sudio njihovom ruskom vojnom kadru?

 3. Milan says:

  Kulturne i lepe reči su jedno, a dela su drugo. Gledajmo dela, odnosno gledajmo tokove novca. Sad kad u produžetku treba suditi kosovskim Šiptarima Rusija to neće finansirati. Gledajući po tom prekidu u finansiranju ispada da braća su Rusi i Šiptari. Razumem da Srbiju tj. bivšu SR Jugoslaviju Rusija nije mogla braniti 1999 godine jer nisu ni imali nikakav medjudržavni sporazum o tome. Eventualna sudjenja vojnicima Albanije niko i ne pominje, a i ona je bila agresor 1999 godine. I još da bude lepše ne žele da finasiraju sudjenje UČK teroristima, to prepuštaju kobojagi sudjenju njihovim mentorima iz Vašingtona! Da li Veliku Albaniju pravi samo Amerika? Sve što je svojevremeno Broz i njegova kamarila radila na štetu Srbije i srpskog naroda to izgleda da na neki način čak i danas štiti i odobrava Ruska Federacija.

  • Zorica says:

   E sad ništa ne razumem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *