RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Rusi zatvaraju Mekdonalds restorane, staje uvoz poljskog krompira, australijske govedine!?

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Rusi zatvaraju Mekdonalds restorane, staje uvoz poljskog krompira, australijske govedine!?

27 marta 2014

Mcdonalds Russia e213fdRuski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je jedan od prioriteta njegove vlade da stvori uslove za povećanje proizvodnje hrane za rusko tržište, što je naišlo na odobravanje javnosti koja je raspoložena za bojkot zapadnih proizvoda, pokazale su ankete.

Rusija je već zabranila uvoz australijske govedine, reagujući tako na odluku Kambere da podrži sankcije protiv ruskih zvaničnika, preneli su ruski mediji.

Uz uverenje da je „revolucija farmerki i žvakaćih guma“ već prošla, šef Instituta za probleme globalizacije i doktor ekonomije, Mihail Deljagin, predložio je zatvaranje „Mekdonalds“ restorana i zabranu prodaje hamburgera.

„Proizvodnja i prodaja Koka-kole, Pepsi-kole i jela u ‘Mekdonaldsu’, kao i slične američke brze hrane, štetna je po zdravlje i trebalo bi da bude zabranjena iz higijenskih razloga“, naveo je Deljagin.

Čečenski lider, Ramzan Kadirov, pridružio se javnoj inicijativi za proizvodnju i potrošnju domaće hrane, umesto „sira sa Novog Zelanda i mesnih prerađevina iz vojnih skladišta u Južnoj Americi“.

„Rođeni smo u velikoj državi. Došlo je vreme da umom, srcem i dušom to shvatimo i prihvatimo, i da se ne osvrćemo na Stejt department i Brisel. Rusi će konačno upoznati ukus hleba i mesa“, kazao je Kadirov.

Medijske ankete pokazale su da je čak 81 odsto građana Rusije, koji pripadaju mlađim postsovjetskim generacijama, uvereno da se može živeti bez „ukrajinskih bombona i poljskog krompira“, odnosno od sopstvene prehrambene industrije.

Među ispitanicima starijim od 45 godina 32 odsto je izrazilo zabrinutost zbog nagoveštaja da bi inostrana prehrambena roba mogla da bude zamenjena ruskom.

U velikim ruskim gradovima velika većina proizvoda je iz uvoza, pa se u prodavnicama lakše nalazi norveški losos, nego ruski.

KOMENTARI4 komentara

 1. tandaramandara says:

  Šta će im to đubre američko, koji burgeri to su bre obične pohovane truleks krpe, nek otvore lanac "Leskovačkog Rištilja"pa da ih Bog vidi, sigurno će im se svideti više od meka.

 2. tandaramandara says:

  Što se hrane tiče rusija uvek ima alternativu da sama proizvede sve od hrane i voće i povrće i meso ako i zafali nešto možemo mi izvesti i meso i krompr i voće...

 3. velimir says:

  SVAKA ČAST NA ODLUCI , JOŠ KAD BI I NAŠI POLITIČARI U SRBIJI ZABRANILI UVOZ GENETSKI MODIFIKOVANOG MESA. TREBA STIMULISATI DOMAĆU PROIZVODNJU NA PEŠTERU I STAROJ PLANINI , IMA DOVOLJNO PAŠNJAKA DA SE SLOBODNO GAJI POD VEDRIM NEBOM MILIONI GRLA DOMAĆIH GOVEDA , OVACA I KOZA. DA JEDEMO ZDRAVO MESO I DA NAŠ POLJOPRIVREDNIK ZARAĐUJE PARE A NE ARGENTINSKI.RUSI BI KUPOVALI OD NAS AKO NEMAJU DOVOLJNO. ŽIVELA RUSIJA

 4. bruno ćurić says:

  Sjećam se vremena kad su ruska braća hranila ameriku sa ruskim žitom.Treaju se vratiti ta vremena.Nadam se da hoće,i to brzo.Za dobro svih slobodnih ljudi svijeta.J.... ameriku i nato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *