РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ: Спреман одговор за Американце!

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Spreman odgovor za Amerikance!

19 februara 2019

Neimenovani izvor iz ruske namenske industrije koja se bavi proizvodnjom krstarećih raketa rekao je da će kopnena verzija sistema “Kalibr” biti gotova već krajem ove godine i spremna za masovnu proizvodnju, budući da su Sjedinjene Države izašle iz Sporazuma o likvidaciji balističkih raketa srednjeg i kratkog dometa.

Rusija će već do kraja ove godine napraviti prvi raketni sistem kopnenog baziranja koji će biti naoružan krstarećom raketom velikog dometa “Kalibr” (2500+ km). Ovo je internet portalu TASS rekao neimenovani izvor iz korporacije koja se bavi proizvodnjom ovih dalekometnih raketa.“Raketni kompleks kopnenog baziranja ‘Kalibr’ naoružan istoimenom raketom mogao bi biti završen i pušten u serijsku proizvodnju već do kraja ove godine”, rekao je sagovornik ove medijske kuće.

Rusija u prvi mah neće ući u masovnu proizvodnju spomenutog naoružanja. Ona će zavisiti o daljnjim potezima Sjedinjenih Država, posebno kada je u pitanju njihovo raketno prisustvo na teritoriju Evrope.

Ukoliko dođe do povećanja prisustva ofanzivnih raketnih potencijala na evropskom kontinentalnom teatru, Rusija će recipročno odgovoriti na taj potez. Ako situacija eskalira, niko ne treba da sumnja u sposobnosti ruskog vojno-industrijskog kompleksa da proizvede na stotine, pa i hiljade krstarećih raketa “Kalibr”, uključujući tu i adaptiranu verziju hiperzvučnog raketnog kompleksa “Kinžal”.

On je tom prilikom objasnio da je za praktičnu realizaciju kopnene verzije raketnog kompleksa “Kalibr” potrebno vrlo kratko vreme, jer se ova raketa već odavno nalazi u naoružanju ruske vojske (pomorski borbeni kapaciteti), a koji je pored nebrojeno velikog broja vežbi pronašao i svoju borbenu primenu. “Da bi se ovoj raketi promenila namena u oružje klase zemlja-zemlja, neophodno je uvesti neke izmene u kompleksu upravljanja i izmeniti program koji osigurava njegovu funkciju”, rekao je izvor.

Nedavno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da će kopnena varijanta raketnog kompleksa “Kalibr” s raketom velikom dometa biti napravljena najkasnije do kraja 2020. godine.

To je jedna od povratnih mera koje su usledile nakon jednostranog izlaska SAD.a iz Sporazuma o likvidaciji balističkih raketa srednjeg i kratkog dometa, koji je ova država potpisala još sa SSSR-om (pravni naslednik je Rusija).

(hr.rbth.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. samostalan says:

    LAPRDAJU I JEDNI I DRUGI.

  2. Budi Bog s nama says:

    Ako želite da krstarite morima, okeanima i atlantikom - "Koristite Ruske Krstareće Rakete - RKR Agency" u saradnji sa PutinTravel. Tu nema zime sem vrućine, money back garanty. Ko preživi orden primi, inače posthumno, svakako primi.

  3. Budi Bog s nama says:

    Da bi ste ovo razumeli gledajte Spilbergov film "Imperija uzvraća udarac". Ne samo da uzvraća već i obara i pobeđuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *