РУСИЈА УЗВРАЋА ЖЕШЋЕ НЕГО ИКАД – КОРИСТИ АМЕРИЧКУ ТАКТИКУ: Руси распоређују борбене снаге уз америчку границу

RUSIJA UZVRAĆA ŽEŠĆE NEGO IKAD – KORISTI AMERIČKU TAKTIKU: Rusi raspoređuju borbene snage uz američku granicu

11 novembra 2017

Britanski novinari su zabrinuti zbog mogućnosti da se ruske vojne baze pojave na Kubi i u Vijetnamu. Prema rečima predstavnika medija, to će podići tenzije širom sveta.

Ruski senatori Franc Klintevič i Viktor Bondarev su izneli predlog da se ruske vojne baze rasporede “na veoma maloj udaljenosti od SAD-a“. Senatori veruju da će takav korak biti adekvatan i otrežnjujući odgovor na raspoređivanje američkih raketnih sistema blizu granica Rusije.

“Ruska baza na Kubi bi trebalo da bude prvi kompleks. Tamo će biti stacionirano vazuhoplovstvo i mornarica. Ovo je strateški značajan i ključni trenutak“, rekao je senator Franc Klintevič.

Podržao ga je Viktor Bondarev, koji je dodao da bi Rusija trebalo da rasporedi još jednu bazu i u Vijetnamu.

Izjave ruskih zvaničnika su navele britanske novinare da se prisete 1962. godine, kada su SSSR i SAD stajale na ivici nuklearnog rata. Tokom tih godina, najveća vojna baza SSSR-a je bila na Kubi.

U novembru 2016. godine je rečeno da Rusija ne vodi pregovore sa kubankom administracijom o mogućnosti raspoređivanja ruske vojne baze tamo.

Istovremeno, zamenik ministra odbrane Nikolaj Pankov je jednom prilikom izjavio: “Rusko ministarstvo odbrane planira da vrati vojne baze i na Kubu i u Vijetnam. Mi preispitujemo odluke koje su donete u prošlosti. Što se tiče našeg prisustva na udaljenim lokacijama, mi radimo na tome“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  Nisu kubanci glupi rumunji i poljaci,pa da postanu legitimni ciljevi ruskih A-raketa!Niti su USA kao Rusija,pa da dopuste protivnicke A-rakete na svojim granicama!Nista od toga na Kubi,ev.neke sekundarne baze koje ce USA pomno nadgledati!

  • Izet says:

   Hahahaha, jel to pričaš sam sa sobom. Koji kralj.

  • Istok says:

   Ko je ovaj?

 2. M says:

  Imaš pravo,ako Rusija metne svoje A-rakete na Kubu,ja sam tada odista glupan 1.A klase koji trebam hitno vitamine za mozak!U protivnom su glupani oni(USA)!

  • R.Srpska says:

   A zbog čega baš misliš da su Kubanci pametniji od Rumuna i Poljaka ??? Mislim, imaš neki empirijski dokaz, tipa da Kubanci imaju viši IQ, istorijsku empiriju ? Koliki je tvoj IQ kopačko-kontejnerski Hrvoje ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *