РУСИЈА УЗВРАТИЛА УДАРАЦ: Банкротирала једна од највећих гасних компанија у АМЕРИЦИ

RUSIJA UZVRATILA UDARAC: Bankrotirala jedna od najvećih gasnih kompanija u AMERICI

8 aprila 2020

Problemi s kojima se naftna i gasna industrija danas suočavaju prisilili su jednu od najvećih američkih kompanija da proglasi bankrot.

U pitanju je kompanija Whiting Petroleum, za čiji se bankrot saznalo prošle srede.Budući da je predstavnica američkih gasnih divova, i ona je, kao i mnogi drugi proizvođači, primorana da se okrene zajmovima u svojim aktivnostima.

U kontekstu sniženih cena energenata, usled naftnog rata koji danas potresa međunarodno tržište, nema načina da kompanija vrati dugove.

U vezi sa tim, rukovodstvo kompanije je odlučilo da se pozove na Poglavlje 11 Teksaškog zakona o zaštiti stečaja.

Pojedini su ovo protumačili kao posledicu ruskih poteza. Prema zapadnim medijima, Rusija je namerno izbacila stotine hiljada barela sirove nafte na tržište, što je dovelo do značajne promene u cenama.

U isto vreme, Saudijska Arabija, čije su akcije zaista negativno uticale na kotacije nafte prema pisanju zapadnih medija, je ipak izabrala da ćuti.

U tom slučaju, mediji dodaju, ako Rusija i koronavirus nastave da vrše pritisak na energetsku industriju, američke kompanije neće imati drugog izbora osim da se tokom godine zadrže na dugu od 32 milijarde dolara.

Tako će ovaj pokazatelj dostići nivo od 17%, podaci koje pruža rejting agencija Fitch Ratings.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Dž says:

    Da, tako će ekonomija baš naglo da strada, sreća da nije sada početak zime. Možda će nam i bili pomoći da mnoge stvari sada imamo for free, ali samo na malu kašičicu, da ne bi mnogo divljali. Ima ko brine o nama.

    • Gojko says:

      Ovaj webtribune lozi narod ko stoku vec godinama.Da pukla je vec puknuta firma u Americi al zato je 90% Rusa ostalo bez kopejke u dzepu zbog pada rublje.Vlasnik 25% Gasproma je Njujorska banka, ostalo razbijeno na stotine akcionara opet zapadnih.Isto je to sa svim ostalim resursima,ciji je Rusal na primer, Rosnjeft? Minimalac 100 dolara je u Rusiji najvecoj i resursima najbogatijoj drzavi na svetu!!! To je van pameti.Tramp mrtav hladan deli po 1300 korona evra ceo ruski godisnji minimalni dohodak.Rusi su opljackani po ko zna koji put u istoriji i to jos nije kraj.Izgleda da cekaju da budu zaklani ko ovce, stoje sad u ocimredovima da ih postrizu prvo. Sta je sa tim Pravoslavnim narodima, svi su uboga sirotinja, robovi i topovsko meso vec vekovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *