РУСИЈА УЗВРАТИЛА: Зашто не осуђујемо бомбардовање Вијетнама напалм бомбама, зашто то не предлажете?

RUSIJA UZVRATILA: Zašto ne osuđujemo bombardovanje Vijetnama napalm bombama, zašto to ne predlažete?

8 jula 2015

vietnam-warPredsedavajući Saveta bezbednosti UN, ambasador Novog Zelanda „poslao“ je predstavnike SAD, Britanije i Rusije na zatvorene konsultacije posle žustre rasprave koja je usledila posle ruskog veta na predlog rezolucije o Srebrenici.

Ruski ambasador Vitalij Čurkin, koji se po drugi put obratio članicama SB UN, posebno se osvrnuo na to što su neke delegacije kritikovale Rusiju i zatražio od predstavnika SAD i Britanije da ne iskrivljuju ruske stavove.

„Zašto nije bilo nacrta povodom godišnjice rata u Vijetnamu, gde bismo osudili bombardovanje napalm bombama u Hanoju …Zašto tad SAD i Britanija nisu predložili rezoluciju SB UN o tome“, upitao je ruski ambasador.

Čurkin je dodao da njihov humanizam zavisi od politike.

Američka ambasadorka u UN Samanta Pauer, koja se takođe dva puta obratila učesnicima sednice, ponovila je da je priznanje prošlosti neophodno za pomirenje.

Predstavnik Velike Britanije je takođe ukazao da pomirenje iziskuje priznanje te da, ukoliko se to ne desi, ne može se ići napred, dok poricanje ne znači da je sve gotovo i da prošlost ne postoji.

(RTS)

KOMENTARI4 komentara

 1. vitez says:

  NATO JE FASISTICKA ORGANIZACIJA...EVROPSKA UNIJA JE FASISTICKA TVOREVINA - 4 RAJH

 2. Rade says:

  Po celom svetu americka govna i njihovi sateliti seju smrt,dokle vise fasisti?

 3. Djordje says:

  Interesantno, zapadnjački princip, istorija je prošlost, fokusirajte se u budućnost i odjednom, bez prošlosti, nema budućnosti. Vrlo šizofren stav Zapada.

 4. Zivadin says:

  Treba ruse poslati sa svoim nuklearnim arsenalom u Ameriku da im pokazu sta je demokratija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *