RUSIJA: Više ne možemo da tolerišemo ubijanje civila na jugoistoku Ukrajine

RUSIJA: Više ne možemo da tolerišemo ubijanje civila na jugoistoku Ukrajine

22 avgusta 2014

3872-red-square-russia-800x600Moskva je saopštila da više ne namerava da toleriše stradanje ljudi, koji žive na pobunjenom jugoistoku Ukrajine.

„Apelovati na norme međunarodnog prava, koje smo uvek poštovali, koje poštujemo i koje ćemo poštovati, znači prebacivati odgovornost sa krivog na nevinog. Mi postupamo apsolunto u skladu sa normama međunarodnog humanitarnog prava“, kaže se u izjavi zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Rjabkova povodom situaciji oko započinjanja isporuke ruske humanitarne pomoći jugoistočnim regijama Ukrajine.

Svi kamioni sa ruskom humanitarnom pomoći stigli u Lugansk

Svi kamioni iz konvoja ruske humanitarne pomoći namenjene jugoistoku Ukrajine stigli su na teritoriju Luganska, saopštio je u petak predstavnik gradske uprave.

„Trenutno je počeo istovar humanitarne pomoći, koja će potom biti raspodeljena stanovništvu“, saopštio je on, ne odbacujući mogućnost da deo humanitarne pomoći bude upućen DNR.

Ukrajinski ministar odbrane obećao „odgovarajuću“ rekaciju na humanitarni konvoj RF

Ministar odbrane Ukrajine Valerij Geletej rekao je da će reakcija Ukrajine na kretanje ruskog humanitarnog konvoja po njenoj teritoriji „biti odgovarajuća“.

„Hajde da malo sačekamo i reakcija će biti „odgovarajuća“, rekao je Geletej medijima.

Evopska unija je, pak, nazvala slanje ruskog konvoja sa humanitarnom pomoći bez pratnje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta narušavanjem ukrajinske granice i pozvala na promenu odluke.

(Glas Rusije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rada says:

    Rusija nikada nije napadala prva,to ovi lajavci znaju. To sto Amerika i EU seju smrt po celom svetu.a uvek nalaze krivce za rat,pa to je vise toliko ispusena prica,ko jos moze da veruje u to. Oni govore o postovanju suvereniteta i integriteta...pa sta su nama onda uradili. Sve vidi Bog,i zato su vam ovo poslednji trzaji. Ja se iskreno nadam da ce ova situacija dovesti do kraha EU i Amerike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *