РУСИЈА ВИШЕ НЕ СМЕ САМО ДА СЕ БРАНИ!

RUSIJA VIŠE NE SME SAMO DA SE BRANI!

12 jula 2017

Piše: Mihail OŠEROV, politički analitičar

EVROPLJANI pokušavaju da unište Rusiju.

Radi toga hrane Ukrajinu, pokušavaju da od Rusije odvoje Belorusiju, dele novac svima „nesaglasnim“ sa vlašću, svima koji žele da unište Rusiju.

A Rusija se samo brani. Međutim, nije dovoljno samo braniti se. U šahu postoji princip: napad je – najbolja odbrana. Da bi se pobedilo – treba protivniku praviti probleme.

Kakve probleme ima Evropa?

Ona je sada monstrum kojim se upravlja iz Brisela. Mnogi narodi evropskih zemalja želeli bi da se oslobode toga monstruma. U tome bi im trebalo pomoći.

Ko smeta Rusiji da kod sebe organizuje konferenciju o evropskom suverenitetu naroda?

Ko Rusiji smeta da sebi priziva Baske, Katalonce, Korzikance, građane Severa Italije i severne Irce?

Ko joj smeta da narodima Evrope propagira misao o štetnosti i nepotrebnosti briselskog monstruma?

Ko smeta Rusiji da sadejstvuje zdravim evropskim političkim snagama u glavnim evropskim zemljama koje se bore za povratak suvereniteta svojih zemalja i za njihov izlazak ispod vlasti Brisela?

Zašto se to ne čini?

Da li samo zato što Evropljani zasad još kupuju ruski gas?

Osnovni suparnici Rusije na Bliskom Istoku su Saudijska Arabija i Izrael koji su najbliži saveznici SAD.

Izrael i Saudijska Arabija objedinili su se u borbi protiv Sirije jer Izrael ne želi da dopusti obnovu Sirije da bi sačuvao okupiranu Golansku visoravan, a Saudijcima i drugim zemljama Persijskog zaliva potrebni su direktni naftovodi prema Evropi.

Istina je da Rusija pomaže Siriji. Ali, Rusija ne štiti nebo Sirije od američke i izraelske agresije. Rusija se još i uzdržala prilikom glasanja u UN o rezoluciji o Jemenu i samim tim razvezala ruke Saudijskoj Arabiji u agresiji protiv Jemena.

Šta smeta Rusiji da podržava zakonitu vladu Jemena – husite – protiv saudijske agresije?

U sovjetska vremena, Moskva je imala vojno-pomorsku bazu u Adenu koja je SSSR omogućavala da kontroliše ceo Indijski okean i Crveno more.

Zar Rusiji nije potreban geopolitički uticaj? Zbog čega husitima sada pomaže samo Iran? Zar Rusiji nije potreban bočni udar iz Jemena – snagama husita – po neprijateljskoj Saudijskoj Arabiji?

Nije dovoljno samo se braniti.

Ako rukovodstvo Rusije želi da sačuva zemlju, Rusija mora i da bude u kontranapadu, da stvara probleme svojim geopolitičkim protivnicima i da traži saveznike.

„Neprijatelj mog neprijatelja je moj – prijatelj“.

Zemlje Persijskog zaliva odjednom su navalile na Katar – to znači da tu zemlju treba odmah podržati, bez obzira na antirusku politiku te države u prošlosti.

Zemlje Evrope vode politiku koja će uništiti porodicu i detinjstvo – Rusija mora da bude u avangardi zemalja i naroda koji su za očuvanje tradicionalnih vrednosti i tradicionalne porodice. Takvi narodi će podržavati Rusiju.

Protiv neprijatelja treba vojevati na njihovom polju i pronalaziti nove saveznike – to je najbolja odbrana.

Međutim, Rusija se zasad samo brani.

(FAKTI.ORG)

 

KOMENTARI10 komentara

 1. micky says:

  Sve tacno. Putin oce da "pregovara" sa zapadnim partnerima. Nek jedu govna NATO-fasisti a sa njima jos samo slabi, nejaki i umno poremeceni §"pregovaraju" Svi "pregovori" su znak slabosti i sve dok NATO-fasisti koriste oruzje za skidanje legitimnih Vlada i vlasti kod "doktatora" jedino se oruzjem moze pruziti odpor. A ko to moze. Rusija i Kina. A oni cute ko mule posrane. Pasivnost je znak slabosti. Pa NATO-fasiti porokase ceo svet, pokrase, opljackase a Rusi cute i prodaju gas. Uskoro ni to nece moci. Putin je potrosen. Ili kreni ili se povuci sa vlasti. Vreme mudrovanja je definitivno proslo. Ovo je vreme zla i sile oruzja. A ako nisi spreman da se oruzjem branis neces se ni pregovorima odbraniti. Uostalom NATO-fasisti nikad nisu dogovor ispostovali. Apsolutno nikad... Zato kad Lavrov kaze "zapadni partneri" otero bi ga u krasni krivak.

  • Jovan says:

   Pregovori sa ZAPADNIM NATO TERORISTIMA. je bila, jeste i uvek ce biti GLUPST! Pljackaske horde Zapada vec hiljadu godina vrse Drang nach Osten, poslednnjih 200 godima su naneli strahoviti genocid nad pravoslavnim Slovenima (u prvom redu Rusa i Srba), stotinu miliona ljudskih zivota, oduzimanje teritorije i potiskivanje na Istok. Tako ce to ici dok postoje Sloveno-Srpski kvislinzi koji kao pacovi cijini razaraju Istok. Staljin je napravio samo jednu gresku (pre nego ga otrovali mi6 agenti) sto nije isao sa kacusama do Atlantic.

 2. Kosovac says:

  Rusija se samo brani i pravda….. Ako je jaka, to je dovoljno. Ako nije jaka, isto mu se uhvati…. Ipak ne bi Rusima bio loš neki preventivni napad….. Da su Srbi napali i sredili Bugare u I svetskom ratu, ne bi morali da odstupaju preko Albanije. Ali, agent zapada Nikola Pašić to nije dozvolio pod pretnjom streljanja. Tako su Bugari uskočili programirano baš kada treba da utucaju Srbe.

 3. Kulak says:

  Bravo!

 4. Miki says:

  Ko se brani taj je kriv, pa neka istorija dokazuje posledice kroz neko buduće vreme da nije bio kriv.

 5. padre says:

  Ovi analitićari me podsećaju na alana Forda, sve jim je u tom stilu, "ako kaniš pobediti, nesmeš izgubiti".

 6. triglav says:

  da, to su vesti "junaka" iz cvetličarnice u nju jorku.

 7. Dondon says:

  U celoj svetskoj istoriji simptomaticno je to da se vremena menjaju, ali cud naroda nikada, decenijama..vekovima. Rusija vekovima privija Ukrajinu uz sebe, a ona je vekovima najveci neprijatelj Rusije. Jos od kozaka kad su bili prijatelji Poljacima u istrebljenju Rusa, preko Napoleona, Hitlera i danas NATO pakta. Zar nije dovoljno proslo da Moskva shvati da svaka zemlja ima svoje hrvate.

 8. SLIP says:

  Pravoslavni sovjeti su luzeri i izdajnici kao i pravoslavni yugosloveni. Dok god Rusijom ne budu vladali Rusi, a Srbijom Srbi, imacemo likove poput: jeljcina, putina, gorbacova, milosevica, djindjica, kostunice, vucica... i pratecu glad, bedu, primitivizam i jad.

 9. goran says:

  Dobro receno, Rusijom ne vladaju Rusi, niti su ikada vladali. Iston je i sa Srbijom. Nisu Rusi glupi da shvate ovo sto cak i mi posmatraci vidimo. Problem je sto oni ne donose svoje odluke. Cionisticklo/bankarski vrh odlucuje da le ce Rusija ratovati i kada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *