РУСИЈА ЗАБРАЊУЈЕ „Јеховине сведоке!?

RUSIJA ZABRANJUJE „Jehovine svedoke!?

31 marta 2017

hand-waving-flag-small-russia-4521-p

U periodu od 2009. do 2016. godine rusko Ministarstvo pravde prepoznalo je 95 materijala Jehovinih svedoka u Rusiji kao ekstremističke

To je saopštilo to ministarstvo na svom zvaničnom veb sajtu.

„Čak osam lokalnih ćelija organizacije zabranjeno je i rasformirano od 2009. godine zbog toga što se smatra da su ekstremističke“, navodi se u saopštenju koje prenosi ruska agencija TASS.

Centar Jehovinih svedoka prošao je neplaniranu inspekciju dokumenata u periodu od 8. do 27. februara ove godine.

U izveštaju se navodi da je Ministarstvo pravde obustavilo sve aktivnosti organizacije do 15. marta, dok slučaj ne razmotri Vrhovni sud Ruske Federacije.

Navodi o prekidu operacija Jehovinih svedoka pojavili su se u medijima 23. marta, nakon što je Ministarstvo organizaciju stavilo na listu javnih i verskih organizacija čije su aktivnosti zabranjene zbog njihovih ekstremističkih postupaka.

Vrhovni sud RF će 5. aprila održati saslušanje na kojem će Ministarstvo pravde pokušati da izdejstvuje zabranu i rasformiranje Jehovinih svedoka.

KOMENTARIJedan komentar

  1. NEŠO says:

    Prepoznaju se tako što im na mobilnom telefonu svira ruska himna umesto zvuka zvona.Mnogi prikriveni kvislinzi imaju razne trikove da bi dodvorili poštenom srpskom narodu. Gotovi su

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *