Русија забрањује Кока-Колу и Пепси

Rusija zabranjuje Koka-Kolu i Pepsi

27 juna 2015

coca-cola-bloodRuski poslanik traži da se zabrane sokovi iz SAD i da to bude jedna od kontra-mera na uvedene sankcije Zapada.

Šef Ruske Partije Penzionera poziva na bojkot Koka Kole i Pepsija, tvrdeći da su ti giganti glavni sponzori antiruskih političara. On tvrdi i da bi taj potez podstakao domaće proizvođače bezalkoholnih pića.

“Kao predlog kontra-sankcija Vlade, predlažemo ograničavanje uzvoza proizvoda kompanija Koka Kola i Pepsiko, koji aktivno podržavaju sankcije protiv Ruske Federacije”, napisao je Igor Zotov u pismu ruskom premijeru.

Pročitajte još:

ISTINA O KOKA-KOLI: Svi njeni štetni sastojci i šta se događa u našem telu kad je unesemo

Rusi proteruju „Koka-Kolu“ i „MekDonalds“!?

Po svim karakteristikama KOKA-KOLA je OTROV i INSEKTICID, a ne osvežavajuće piće

Zotov, koji je poslanik u ruskoj Dumi, istakao je da prema raspoloživim informacijama, ovi sokovi su “izuzetno štetni za ljudsko zdravlje” i da stoga njihov uvoz predstavlja samo štetu po zdravlje ruskog naroda.

On je dodao bi bilo logično da svi proizvođači sokova koji prodaju svoje proizvode u Rusiji, koriste samo ruske sirovine sertifikovane od strane ruskih državnih organa, te da bi američki sokovi samo pod ovim uslovima eventualno mogli da ostanu na ruskom tržištu.

Ovaj poslednji njegov predlog prokomentarisao je direktor Saveza proizvođača bezalkoholnih pića, Dmitri Petrov, koji je rekao sokovi Kola i Pepsi u Rusiji i jesu od ruske vode i šećera, ali da je glavni sastojak koji je inače poslovna tajna, uvezen.

Petrov dodaje i da bi ova zabrana dovela do manjka sokova u Rusiji, jer ova dva giganta drže oko 40% proizvoda na tom tržištu. Drugi negativan efekat bio bi smanjenje poreskih prihoda i povećanje nezaposlenosti.

Ovo nije prvi put da su proizvođači stranih sokova meta ruskih političara. Prošlog avgusta Komunistička partija zatražila je od vlade da uvede sankcije na duvan, alkohol i gazirana pića iz svih zemalja koje podržavaju sankcije protiv Rusije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *