РУСИЈА ЗАДАЛА ТЕЖАК УДАРАЦ ЗАПАДУ! Ево у којим областима потпуно прекидају сарадњу

RUSIJA ZADALA TEŽAK UDARAC ZAPADU! Evo u kojim oblastima potpuno prekidaju saradnju

13 aprila 2018

Rusija sprema direktan odgovor na američke i zapadne sankcije.

Kontrasankcije će pogoditi Francusku, Veliku Britaniju i ostale zemlje koje imaju „određeni stav“ prema Siriji, najavljuje zamenik šefa Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa.

„Reč je o stopiranju međunarodne saradnje Rusije sa SAD i organizacijama koje se nalaze pod američkom jurisdikcijom u nuklearnoj, avio i industriji proizvodnje raketnih motora“, precizira on.

Ruski poslanik Ivan Meljnikov kaže da će zakon zabraniti američkim kompanijama i privrednicima da učestvuju u privatizacijama ruskih kompanija.

„Biće predviđeni mehanizmi kako da se američki proizvodi na ruskom tržištu zamene domaćim“, rekao je Meljnikov i dodao da će novi zakon poslužiti kao osnova za dalji razvoj ruske ekonomije.

Prethodno je saopšteno da su poslanici Državne dume, predvođeni predsednikom donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslavom Volodinom, predložili zakon koji bi predstavljao odgovor na antirusku politiku SAD.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je ranije da su proširene sankcije Rusiji, kao i da su ograničenja uvedena protiv 14 kompanija i 24 činovnika i biznismena, podseća „Sputnjik“.

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  A zašto ne dozvole i daljnju zapadnu privatizaciju ruskih kompanija pod određenim uvjetima?!?Pa ako situacija nalaže,onda ih jednostavno"nacionaliziraju",kao i zapad njima!A do tada usvajaju zapadnu tehnologiju,organizaciju,itd.!

  • Nebeska Srbija says:

   A jel imate vi tamo u Hrvatskoj vase portale?Vi ste u EU,bogati ste,zauzeti i zaposleni,a ovde kao dajete neke komentare?!Sta tebe briga za Rusiju sta ce i kako ce-vi ste ucestvovali u peoterivanju ruskih diplomata!

 2. goran says:

  More, izbaciti hijene nacisto iz Rusije, nikakva saradnja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *