РУСИЈА ЗАЛЕДИЛА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: „Све ово подсећа на почетак рата“

РУСИЈА ЗАЛЕДИЛА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: „Све ово подсећа на почетак рата“

22 новембра 2021

Руска спољна обавештајна служба СВР саопштила је данас да тренутна ситуација у вези с Украјином подсећа на почетак рата у Грузији 2008. године.Руска рубља је пала након овог саопштења које долази у јеку забринутости Украјине, Сједињених Држава и НАТО због покрета руских трупа у близини границе с Украјином.

Москва је одбацила прогнозе да би могла да нападне Украјину, оценила их као као запаљиве и подсетила да је Русија свеобухватно поразила Грузију у кратком рату 2008. те да се на приближно једној петини грузијске територије и даље се налазе гарнизони руске војске.

Осврћући се на тренутне тензије у Украјини, руска спољна обавештајна служба СВР поручује да је слична ситуација била и у Грузији уочи догађаја 2008. У саопштењу СВР се наводи да је тадашњи грузијски председник Михаил Сакашвили „платио високу цену“ за тај рат.

KOMENTARI3 коментара

  1. milanm says:

    A bogami samo što nije platio i ukrainski komedijant. Samo neka nastvai kako je krenuo. Kada dodje do oćeš ili nećeš, zapadni probisveti umuknu, ako na drugoj strani je netko tko može bolno da uzvrati.

  2. Miroslav says:

    Нуклеарно оруже се никад неће користити.

  3. Petrovgrad says:

    Ako je od zapadnjačkih gazdi uzeo lovu, moraće da ih posluša ili ode glava. Sa zapadom nema šale. Ukrajinsko državno rukovodstvo mora tako da postupi, kao što je uradila Gruzija, odnosno njeno rukovodstvo, obaveza se mora ispuniti. Cena je nešto drugo. Zapad je surov na pare. Tu nema milosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u