РУСИЈА ЗАЛЕДИЛА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: „Све ово подсећа на почетак рата“

RUSIJA ZALEDILA CELU EVROPU: „Sve ovo podseća na početak rata“

22 novembra 2021

Ruska spoljna obaveštajna služba SVR saopštila je danas da trenutna situacija u vezi s Ukrajinom podseća na početak rata u Gruziji 2008. godine.Ruska rublja je pala nakon ovog saopštenja koje dolazi u jeku zabrinutosti Ukrajine, Sjedinjenih Država i NATO zbog pokreta ruskih trupa u blizini granice s Ukrajinom.

Moskva je odbacila prognoze da bi mogla da napadne Ukrajinu, ocenila ih kao kao zapaljive i podsetila da je Rusija sveobuhvatno porazila Gruziju u kratkom ratu 2008. te da se na približno jednoj petini gruzijske teritorije i dalje se nalaze garnizoni ruske vojske.

Osvrćući se na trenutne tenzije u Ukrajini, ruska spoljna obaveštajna služba SVR poručuje da je slična situacija bila i u Gruziji uoči događaja 2008. U saopštenju SVR se navodi da je tadašnji gruzijski predsednik Mihail Sakašvili „platio visoku cenu“ za taj rat.

KOMENTARI3 komentara

  1. milanm says:

    A bogami samo što nije platio i ukrainski komedijant. Samo neka nastvai kako je krenuo. Kada dodje do oćeš ili nećeš, zapadni probisveti umuknu, ako na drugoj strani je netko tko može bolno da uzvrati.

  2. Miroslav says:

    Nuklearno oruže se nikad neće koristiti.

  3. Petrovgrad says:

    Ako je od zapadnjačkih gazdi uzeo lovu, moraće da ih posluša ili ode glava. Sa zapadom nema šale. Ukrajinsko državno rukovodstvo mora tako da postupi, kao što je uradila Gruzija, odnosno njeno rukovodstvo, obaveza se mora ispuniti. Cena je nešto drugo. Zapad je surov na pare. Tu nema milosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *