РУСИЈА: Запад прешао све ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ

RUSIJA: Zapad prešao sve CRVENE LINIJE

25 juna 2021

Zapad je prešao sve crvene linije, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev. Kako kaže, Amerika je odvorna za atentat na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka koji je nedavno pripreman.U Belorusiji je sprečen scenario „obojene revolucije“, rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, neke zapadne države su u bukvalnom smislu prešle sve crvene linije u pokušaju da potkopaju pozicije legitimne vlade i unaprede sopstvene štićenike na vladajuće pozicije.

„Mislim pre svega na američke građane koji su pripremali atentat na beloruskog lidera“, istakao je sekretar Saveta bezbednosti.

Istovremeno, Patrušev je na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti rekao da neonacisti u Ukrajini zapravo diktiraju svoju volju vlastima i pokreću napade u susedne države.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina sve su rasprostanjeniji takozvani hibridni ratovi koji često donose više patnje narodima nego tradicionalni sukobi.

„Primeri su pred našim očima. U Ukrajini su 2014. godine spoljne sile u cilju nasilne smene vlasti akcenat stavile na neonaciste i danas vidimo kako oni faktički nameću vlastima svoju volju i čak pokreću napade u susedne države. Na primer, vlasti u Belorusiji su ih primetili i neutralisali“, dodao je.

Podsetimo, Lukašenko je 17. aprila saopštio da su opozicionar Grigorij Kostusev, politikolog Aleksandar Feduta i advokat Jurij Zenkovič planirali atentat na njega i njegove sinove. Za organizaciju pokušaja atentata optužio je američke obaveštajne službe i američko rukovodstvo. Prema rečima direktora KGB Belorusije Ivana Tertela, prevrat je bio planiran za jun ili jul ove godine.

Kasnije je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) izvestila da su u Rusiji, u zajedničkoj specijalnoj operaciji FSB-a i KGB Belorusije, presečene ilegalne aktivnosti Jurija Zenkoviča, koji ima dvojno američko i belorusko državljanstvo, i državljanina Belorusije Aleksandra Fedute. Prema navodima FSB-a, oni su planirali vojni prevrat u Belorusiji prema razrađenom scenariju obojenih revolucija uz učešće lokalnih i ukrajinskih nacionalista, kao i fizičku eliminaciju beloruskog predsednika.

KOMENTARI10 komentara

 1. M says:

  Zapad je prešao sve(Ruske)crvene linije,kažu i sami Rusi?!? I što na to radi(reagira)Rusija?!? Plače?!?Pa zna se što biva s onima koji pred prvim nasrtajima siledžija plaču! Doduše,imal sam prijatelja koji je u takvim situacijama isto plakao,sve dok ne bi omekšao i otvorio siledžiju i sam se dobro narihtao,a onda bi ga tako iznenada pogodio da je to bil nokaut iz prvog udarca!Pa,daklen,vidjet će mo što će iz ovoga svega proizići,tko će prvi udariti,jer taj obično i pobjeđuje!

  • padre says:

   Ma daj, ne lupetaj!

  • independend says:

   Ništa zato pomerice rusija te linije malo dalje i resen problem.

 2. Kulak says:

  Ameri na Balkanu ostvaruju sve šta požele i to skoro bez ikakvih finansijskih ulaganja,dok Rusi već godinama na Balkanu ne mogu ostvariti ništa usprkos svim ulaganjima.To je problem.Treba rešiti taj problem.

 3. Leda says:

  Nažalost, poslednje tri decenije, odbrambeni položaj Rusije se sve više pomerao ka Istoku. Zapadno zlo uništava sve što poželi još od rušenja Berlinskog zida. Amerika je sila, ali kukavička, podmukla i strašno podseća na vodju uličnih bandi. Uvek napada u grupi. NATO pakt u svoje okrilje prikuplja gotovo sve države koje su bile pod sovjetskim uticajem i u svim tim državama je danas prisutno izuzetno antirusko raspoloženje. Pozicija Rusije je loša.

 4. Rista says:

  Kakve bre crvene linije? Ne hebu Rusi ništa pre Moskve. Neće se bre lomataju za svaku sitnicu.

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Mislim da će proamerikanci uskoro da ugaze u lepljivu balegu kao muva na lepak i da im više neće biti pomoći.

 6. M says:

  Nije to još ništa!Britanci vele nakon prolaza svog ratnog broda kroz Ruske teritorijalne vode kraj Krima,da će oni(Britanci)to ponoviti,i raditi to neprestano,jer ne priznaju te teritorijalne vode ni Krim Ruskima!Pa,živi bili pa vidjeli kako će to dalje izgledati?!?

 7. M says:

  ...a što vele Britanci s prozvanog broda koji je prošao kroz Ruske teritorijalne vode..."bili smo spremni uzvratiti vatru"!?!🥺! Čudan je taj Britanski humor,često sarkastičan!😃

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *