РУСИЈА: Запад прешао све ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ

РУСИЈА: Запад прешао све ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ

25 јуна 2021

Запад је прешао све црвене линије, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев. Како каже, Америка је одворна за атентат на белоруског председника Александра Лукашенка који је недавно припреман.У Белорусији је спречен сценарио „обојене револуције“, рекао је Патрушев.

Према његовим речима, неке западне државе су у буквалном смислу прешле све црвене линије у покушају да поткопају позиције легитимне владе и унапреде сопствене штићенике на владајуће позиције.

„Мислим пре свега на америчке грађане који су припремали атентат на белоруског лидера“, истакао је секретар Савета безбедности.

Истовремено, Патрушев је на Московској конференцији о међународној безбедности рекао да неонацисти у Украјини заправо диктирају своју вољу властима и покрећу нападе у суседне државе.

Према његовим речима, последњих година све су распростањенији такозвани хибридни ратови који често доносе више патње народима него традиционални сукоби.

„Примери су пред нашим очима. У Украјини су 2014. године спољне силе у циљу насилне смене власти акценат ставиле на неонацисте и данас видимо како они фактички намећу властима своју вољу и чак покрећу нападе у суседне државе. На пример, власти у Белорусији су их приметили и неутралисали“, додао је.

Подсетимо, Лукашенко је 17. априла саопштио да су опозиционар Григориј Костусев, политиколог Александар Федута и адвокат Јуриј Зенкович планирали атентат на њега и његове синове. За организацију покушаја атентата оптужио је америчке обавештајне службе и америчко руководство. Према речима директора КГБ Белорусије Ивана Тертела, преврат је био планиран за јун или јул ове године.

Касније је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) известила да су у Русији, у заједничкој специјалној операцији ФСБ-а и КГБ Белорусије, пресечене илегалне активности Јурија Зенковича, који има двојно америчко и белоруско држављанство, и држављанина Белорусије Александра Федуте. Према наводима ФСБ-а, они су планирали војни преврат у Белорусији према разрађеном сценарију обојених револуција уз учешће локалних и украјинских националиста, као и физичку елиминацију белоруског председника.

KOMENTARI10 коментара

 1. M says:

  Zapad je prešao sve(Ruske)crvene linije,kažu i sami Rusi?!? I što na to radi(reagira)Rusija?!? Plače?!?Pa zna se što biva s onima koji pred prvim nasrtajima siledžija plaču! Doduše,imal sam prijatelja koji je u takvim situacijama isto plakao,sve dok ne bi omekšao i otvorio siledžiju i sam se dobro narihtao,a onda bi ga tako iznenada pogodio da je to bil nokaut iz prvog udarca!Pa,daklen,vidjet će mo što će iz ovoga svega proizići,tko će prvi udariti,jer taj obično i pobjeđuje!

 2. Kulak says:

  Ameri na Balkanu ostvaruju sve šta požele i to skoro bez ikakvih finansijskih ulaganja,dok Rusi već godinama na Balkanu ne mogu ostvariti ništa usprkos svim ulaganjima.To je problem.Treba rešiti taj problem.

 3. Leda says:

  Nažalost, poslednje tri decenije, odbrambeni položaj Rusije se sve više pomerao ka Istoku. Zapadno zlo uništava sve što poželi još od rušenja Berlinskog zida. Amerika je sila, ali kukavička, podmukla i strašno podseća na vodju uličnih bandi. Uvek napada u grupi. NATO pakt u svoje okrilje prikuplja gotovo sve države koje su bile pod sovjetskim uticajem i u svim tim državama je danas prisutno izuzetno antirusko raspoloženje. Pozicija Rusije je loša.

 4. Риста says:

  Какве бре црвене линије? Не хебу Руси ништа пре Москве. Неће се бре ломатају за сваку ситницу.

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Mislim da će proamerikanci uskoro da ugaze u lepljivu balegu kao muva na lepak i da im više neće biti pomoći.

 6. M says:

  Nije to još ništa!Britanci vele nakon prolaza svog ratnog broda kroz Ruske teritorijalne vode kraj Krima,da će oni(Britanci)to ponoviti,i raditi to neprestano,jer ne priznaju te teritorijalne vode ni Krim Ruskima!Pa,živi bili pa vidjeli kako će to dalje izgledati?!?

 7. M says:

  ...a što vele Britanci s prozvanog broda koji je prošao kroz Ruske teritorijalne vode..."bili smo spremni uzvratiti vatru"!?!🥺! Čudan je taj Britanski humor,često sarkastičan!😃

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u