Русија започела бомбардовање главног града „Исламске државе“!

Rusija započela bombardovanje glavnog grada „Islamske države“!

15 novembra 2015

russia-airshow 76Ruski borbeni avioni naneli su noćas moćan udar po pozicijama Islamske države u njenom glavnom uporištu – sirijskom gradu Raka.

U Moskvi je saopšteno da su u tom naletu uništena i najmanje dva komandna položaja te terorističke grupacije.

Raka je grad sa 854.000 stanovnika (do početka rata) , a nalazi se na obalama Eufrata i udaljena je 160 kilometara od Alepa.

Pod ruskim „kišobranom” – oslobođena straha od izraelskih, turskih i američkih aviona – aktivirala se i sirijska ratna avijacija.

Njeni avioni su za poslednja dva dana bombardovali 323 vojna objekta islamista, uništivši i sedam njihovih komandnih mesta istočno od grada Homsa. Istovremeno je tukla borbene položaje terorista severno od grada Hama i u okolini Alepa.

Kako je večeras saopštio portparol sirijske armije, general Ali Majhub, osujećen je pokušaj jakih snaga islamista da se probiju prema gradu Deraa. U kontranapadu je uspela da uspostavi kontrolu nad važnim naseljem Šejh-Miskin.

Majhub je naglasio da su vladine snage jugozapano od Alepa oslobodile 15 naselja.

Sirijska avijacija je direktnim pogotkom uništila tunel koji je kod gradića Han al-Šejh, nedaleko od Damaska, bila prokopala Džebhat an-Nusra.

Pogledajte video koji svedoči o tom uspehu. Dok raketa leti, nepoznati Asadovi vojnici kliču: „Eno je, eno je!” Daj Bože da pogodi!”

Ruski ratni izveštač iz Sirije Dmitrij Stešin ukazao je u svom najnovijem prilogu sa fronta da najverovatnije nije nimlo slučajno što je do terorističkog napada u Parizu došlo upravo u vreme kada je armija Bašara Asada počela da pobeđuje, a odnos snaga da se preokreće u korist legalne vlade u Damasku.

Napisao je: „Serija terorističkih akata u Parizu dogodila se đavolski na vreme. Onda kada je islamistički front počeo da se ljulja”.

KOMENTARIJedan komentar

  1. N. says:

    Vašington?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *