РУСИЈА започела градњу нове инфективне болнице! ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ СВЕ ГОТОВО

RUSIJA započela gradnju nove infektivne bolnice! ZA DVE NEDELJE SVE GOTOVO

26 marta 2020

Nova infektivna bolnica, u kojoj će moskovske vlasti smestiti najteže bolesnike zaražene virusom korona, trebalo bi da bude spremna za korišćenje do 15. aprila, a na njenoj izgradnji radi se danonoćno, prenela je televizija „Euronjuz“.

Vlasti su saopštile da se izgradnja bolnice u Novoj Moskvi odvija veoma brzo i nije reč o privremenom rešenju – bolnica će biti opremljena savremenom opremom za intenzivnu negu i služiće prestonici decenijama.

„Bolnica je predviđena za 500 pacijenata, ali po potrebi se može smestiti i 630. U njoj će se nalaziti sva potrebna oprema za intenzivnu negu. Želeo bih da istaknem da ta bolnica nije privremeno rešenje, već će služiti građanima prestonice 20-30 godina“, izjavio je zamenik gradonačelnika Moskve Andrej Bokčarjov.

Bolnica će se sastojati od nekoliko delova. U zavisnosti od namene, radovi će se izvoditi različitim materijalima: betonskim blokovima, modularnim konstrukcijama, kao i višeslojnim sendvič-panelima koje je moguće brzo međusobno spojiti.

Infektivni blok će zauzimati površinu od oko 70.000 kvadratnih kilometara.

Podsetimo, u Rusiji je registrovano 840 slučaja koronavirusa u 56 regiona, od čega je ozdravilo 38 ljudi. Samo za poslednjih 24 časa zaražene su 182 osobe.

Većina slučajeva infekcije virusom korona zabeležena je upravo u Moskvi. Tokom sledeće nedelje, koja će biti neradna na nivou cele države, u glavnom gradu biće zatvoreni parkovi, restorani i kafići, kako bi se izbeglo širenje virusa.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *