РУСИЈА ЗАПОЧИЊЕ МОЋАН СТРАТЕШKИ ПРОЈЕKАТ У БОЛИВИЈИ: То ће латиноамеричку земљу препородити и променити из корена!

RUSIJA ZAPOČINJE MOĆAN STRATEŠKI PROJEKAT U BOLIVIJI: To će latinoameričku zemlju preporoditi i promeniti iz korena!

28 jula 2021

Ruska kompanija „Rosatom“ započela je izgradnju reaktorskog kompleksa ključnog elementa Centra za nuklearna istraživanja i tehnologiju u Boliviji.Projekat centra je jedinstven za nuklearnu industriju i nema analoge u svetu: mesto na kome se nalazi je na četiri kilometra nadmorske visine i najviše je od svih na kojima su ranije građena postrojenja za nuklearnu tehnologiju.

Prvi zamenik generalnog direktora državne korporacije „Rosatom“ Kiril Komarov potvrdio je da će centar početi sa radom 2024. godine do tada je planirano da se završi izgradnja reaktora.

– Ovaj reaktor koji će proraditi 2024. godine predstavlja tehnološko čudo koje će Boliviju uvrstiti među inovativne zemlje kojih nema toliko na svetu – objasnio je on.

U Beču je 2017. godine potpisan ugovor između Agencije za atomsku energiju Bolivije i ruskog Državnog specijalizovanog projektnog instituta (deo „Rosatoma“) za izgradnju Centra za nuklearna ispitivanja i tehnologije u bolivijskom El Altu.

KOMENTARI7 komentara

 1. M says:

  Smiješno!Rusija ima više od jednog takvog reaktora,a nije ni sebe preporodila iz korijena!Nego i dalje vrhuška,tajkuni i neki žive u izobilju,iću,piću i marifetlucima,a gomile po provinciji životare!Pa to neće ni u Boliviji promijeniti!

  • Ovcoizovani covid idioti says:

   A na zapadu svi zive bogato i nemaju problema, osim sto ste svi bolesni mentalni, prezaduzeni, sva proizvodnja je otisla sa zapada u Kinu i radite malo placene poslice i zavisite o kraditima a skoro niko od vas nema svoku kucu ili stan nego ste u renti.

   • Zoran says:

    U Americi u unutrasnjostii lekari imaju vece plate, a i ostali. Amerika je unutrasnjost, a ne veliki gradovi. To ti ja pricam posle 20 godina u njoj.

  • padre says:

   Neman jima nade, dok se ti ne uključiš,da jim kažeš, kako da rade, pošto sve tako dobro znaš!Ponavljaš glupossti, koje su i na zapadu prestali da govore!

  • Suzana says:

   Šta ti znaš!? Ti si rusofob i srbomrzac.Kretenčino!

 2. petrovgrad says:

  Zahvaljujući Slobodanu Miloševiću i ekonomskoj politici 90-tih izvršena je denuminacija, sve je resertovano i vraćeno na nuli. Oko dva miliona ljudi otkupilo stanove, isto toliko razdužilo kredite. Malo smo se patili, ali sve je prebrodjeno uz minimalne žrtve i posledice. U vreme hiperinflacije nije zabeleženo slučajeva samoubistava zbog dugova. Muvanja je bilo i špekulacija, ali nasilja i iznude mnogo manje nego posle 2000-te. U bivim socijalističkim republikama od Slovenije, preko Hrvatske i dalje još otplaćuju kamate za stanove i kredite. Glavnicu će otplatiti njihovi potomci. To nije moje nagadjanje, već ozbiljne studije a i može se sve proveriti. Par mojih prijatelja je otišlo u Karlovac prijavili boravište a potom u Nemačku i već deset godina otplaćuje stan od 60 m2 za upola cene da bi ga otkupio a potom prodao, jer Srbima života u gradovima Hrvatske i rad u javnim službama nema. Za njihovu decu rođenu u Srbiju posle progona Oluje, mogu ići samo po putovnice ili kao turisti.

  • independent says:

   Malo smo se patili?Cetiri rata za 8 godina svi 4 izgubljeni.Najveca hiperinflacija u istoriji sveta plate 5 maraka pwnzije 1 marka i tako deset godina Sve prodavnice prazne benzinske pumpe prazne prazne granice za putovanje zatvorene svuda je za putovanje trebala viza ako si isao u madjarsku koja je ustvari spasila srbiju jer se sve odatle kupovalo trebao si za izlazak iz srbije da platis na granici 10 maraka .Sva industija je unistena za vreme miloševića srbija je izgubila 70 %kompletnog drustvenog bogatstva za vreme miloševića.To je najveca ekonomska katastrofa 20 vwka.Niko nikada nije toliko izgubio.Srbi su se saginjali da pokupe cikove od cigareta parola je bila srbi se nece saginjati.Sto godina je srbija izgubila i potpuno je unistena kao drustvo i drzava zahvaljujući milosevicu i njegovoj bandi.On je grobar srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *