РУСИЈА ЗАТВАРА ГРАНИЦЕ

RUSIJA ZATVARA GRANICE

28 marta 2020

Premijer Rusije Mihail Mišustin naložio je da se od 30. marta u Rusiji privremeno ograniči kretanje preko ruskih granica zbog pandemije virusa korona, navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Rusije.

„Nalaže se Ministarstvu saobraćaja Rusije zajedno sa Federalom službom bezbednosti, Federalnoj carinskoj službi i Ruskom državnom organu za sanitarni nadzor i kontrolu da od 00.00 časova 30. marta privremeno zatvore kretanje preko saobraćajnih, železničkih, pešačkih, rečnih i mešovitih graničih prelaza Rusije, kao i preko kopenog dela rusko-beloruske granice”, navodi se u tekstu.

Kako se navodi, zabrana se neće odnositi na diplomate i članove njihovih porodica, vozače kamiona na međunarodnim linijama, članove zvaničnih delegacija, diplomatske izaslanike, kao ni na Ruse koji napuštaju zemlju zbog smrti bliskog člana porodice, stanovnike Kalinjingradske oblasti i državljane Rusije sa stalnim mestom boravka na teritorijama Donjecke i Luganske Narode Republike.

U Rusiji je od virusa korona ukupno obolelo 1.264 osoba (od toga 817 u Moskvi), 49 ljudi je ozdravilo, a četiri osobe su umrle.

KOMENTARIJedan komentar

  1. oluja says:

    PUTIN ZATVORA GRANICE A SRBIJA GRADOVE KOJA JE TU RAZLIKA IZMEDU SRBA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *