РУСИЈА ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛА НАТО пакту на вежбе на самој граници

RUSIJA ŽESTOKO ODGOVORILA NATO paktu na vežbe na samoj granici

9 marta 2020

NATO se sprema za Defender-2020 – svoje najveće manevre od završetka Hladnog rata. A iz Moskve su vrhu zapadnog vojnog pakta već poručili: da ni za njega nije dobro rade da se igra ratnih igara u blizini granica Rusije.

Za tim demaršom je usledio `trening`posada najzapadnijih ruskih operativno-taktičkih raketnih sistema „Iskander“ pred kojima natovci nemaju odbranu.Zvanični predstavnik ruske Baltičke (ratne) flote Roman Martov saopštio je da je istovremeno uvežbavano izvođenje raketnog napada i odbrana od tuđeg raketnog napada.

Prema njegovim rečima, „Iskanderima“ su gađane „imitacije branjenih objekata protivnika, komandnih punktova i aerodroma“.

Vladimir Putin je pre nekoliko dana otkrio kako je nastao taj raketni sistem:

„Napravila ga je grupa mladih stručnjaka – samo nekoliko godina posle diplomiranja. A `Iskander` je jedno od naših najmodernijih oružja kojim se ponosimo jer nema premca u svetu. I `Peresvet` su stvorili naši mladi stručnjaci“.

„Iskanderi“ su namenjeni uništavanju protivničkih raketnih lansera, višecevnih raketnih bacača, dalekometne artiljerije, aviona i helikoptera na aerodromima, komandnih tačaka i čvorišta veze.

Modernizovani „Iskander-M“ ima domet do 500 kilometara.

Može da lansira i balističke i krstareće rakete.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Najbolji odgovor!Na USA-Zapadni konvencionalni napad ili trening na Rusiju,odgovoriti prvo A-raketnim protuudarom-napadom ili treningom,ovisi o čemu je riječ!Pa,nek izvole ako nemaju što pametnije raditi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *